Estetik Ameliyatı Kabusu Oldu

İstanbul'da yaşayan Kübra Boyraz’ın güzellik merkezinde yaptırdığı dolgunun ardından hayatını kaybetmesi, estetik operasyonları sebebiyle ortaya çıkan ağır mağduriyetleri de gündeme taşıdı. 

13.10.2020-15:49 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-13:28) Estetik Ameliyatı Kabusu Oldu

Bir güzellik merkezinde yaptırdığı dolgu sonucu hayatını kaybeden Kübra Boyrazı ardından, estetik operasyon nedeniyle mağduriyet yaşayanlar da gündeme gelmeye başladı. Estetik operasyonu geçirip mağdur olan 36 yaşındaki C.K., verdiği 30 kilo sonrasında daha estetik bir görünüme kavuşmayı beklerken, kabus yaşadı. 1 buçuk yıl içinde 6 ameliyat geçiren genç kadın ne oturmanın ne yatmanın mümkün olduğunu söyleyerek, sağ göğsünün göbeğine değecek kadar aşağı düştüğünü ekledi. Ayrıca C.K, bacak germe ameliyatından sonra cinsel organının bacağının bir kısmına yapışık hale geldiğini ve kalçasının pantolon giyemeyecek kadar orantısız bir hale geldiğini aktardı.

Operasyonu gerçekleştiren doktor K.Z hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan genç kadın, estetik yaptırmayı düşünenlere araştırma yapmalarını tavsiye ederek, ‘Çok araştırsınlar, seçtikleri doktora ameliyat olanlarla birebir konuşsunlar, sosyal medyadaki övgülere inanmasınlar, onlar hikaye. Parası düşük diye bakmasınlar, doktorun tecrübesi çok önemli’ ifadelerini kullandı.

YARAM KAPANMADI

1 buçuk yıllık acı dolu estetik sürecinden bahseden C.K., toplam 20 bin 500 lira ödediği operasyonlar ile ilgili, ‘30 kilo kadar verdim, daha güzel görünmek, kendimle barışık olmak için estetik operasyon yaptırmak istedim. İlk olarak 2018 yılı Ağustos ayında karın germe ameliyatı oldum, sorun çıkmadı. Üzerinden 7 ay geçtikten sonra üç ayrı ameliyat daha olmak için anlaştım. İlk olarak kalça germe ameliyatı olmaya karar verdim. Doktorla yeniden iletişime geçtiğimde, bu ameliyatı da yapabildiğini, başarılı olacağını söyledi.’ açıklamasını yaptı. İkna olduktan sonra Şubat 2019’da kalça germe ameliyatı olan genç kadın, ‘Bu ameliyat da kılcal damarlarıma zarar vererek, kalçamda kuyruk sokumumda açık yara oluşmasına neden oldu. Bunun geçici olduğunu, her hastasında böyle durumlarla karşılaştığını söyleyerek palavra attı. Üstelik doktorun bilgisizliği yüzünden yaram kapanmadı. Çünkü bana pomat verdi, bunu kullanmamı istedi. Yara iyice açıldı, daha ıslak olmaya başladı. Yaram iyileşmeyince cildiye doktoruna gittim, açık yaraya pomat sürülmeyeceğini, kılcal damarlarıma zarar verdiğini söyledi. Merhem şeklinde ilaç kullanılması gerekirmiş. Doktora yeniden başvurunca geçeceğini düzelteceğini söyledi.’ şeklinde süreç hakkında bilgi verdi.

GÖĞSÜM KABURGAMA VE MİDEME BASKI YAPIYOR

İkinci ve üçüncü ameliyatlarında daha da büyük problemler yaşadığını söyleyen C.K., ‘İkinci olarak göğüs dikleştirme ve protez ameliyatı için mart ayında ameliyat olacaktım. Sağ göğsümü hem göğüs kat çizgimden, hem karın bölgemden kesti. Göğsüm diğer göğsümden 5 santim aşağıda kaldı. Göğsüm kaburgama ve mideme baskı yapıyor’ diyerek iç çamaşırı giydiğinde sürekli baskı yaptığını aktardı. Ödem oluşmasının ve tüm bunların normal olduğunu söyleyen doktorun kendisini oyaladığını söyleyen C.K., ‘Üç ameliyat için de anlaştığım için son olarak bacak germe ameliyatımı da ona yaptırmak zorundaydım. Nisan ayında uyluk germe ameliyatı oldum. Bu ameliyat sırasında çıkan deriden, 2 ay boyunca kapanmayan yarama deri graftı yaptı, benden onay almadan. Estetik amaçla, daha güzel görünmek için yaptırdığım ameliyat sonrası kalçamda koskoca bir yuvarlak oluştu’ cümlelerini kullandı. 

Ameliyatı gerçekleştiren doktorun kendisinden çok emin göründüğünü ve bu sebeple güven sağladığını söyleyen C.K., detaylı bilgi vermediğini ‘Örneğin deri graftı yapacağını ve benim nasıl sorunlar yaşayacağımı anlatmıyor. Deri graftı da tutmadı çok fazla zarar verdi. 6 ay boyunca kaşıntı, şişme, kabarma ve yara yeniden açıldı.’ sözleriyle aktardı.

Yaşanan sorunların ardından dayanamayacak hale geldiğini dile getiren C.K., cinsel organının bir bölümünün bacağına kapıştığını ve göğüslerinden birinin büyük birinin küçük olduğunu, bu sebeple kaburgasına baskı oluştuğunu söyledi. Bu sıkıntılarla ne yatabildiğini, ne oturabildiğini söyleyen C.K., bundan sonra 3 ayrı ameliyat olup, yine de durumun düzelmediğini hatta daha kötüye gittiğini belirtti.

Maddi manevi zarara uğradığını söyleyen C.K., bu süreçten sonra kendine olan özgüvenini kaybettiğini söyleyerek, doktorun ‘Mahkemeye verin isterseniz, cezam varsa çekmeye hazırım. Emin olmasam mahkemeye verin der miyim’ dediğini ve kendisinin de 'Evet dersiniz, hiç düzelmeyeceğini bile bile beni 3 kez ameliyata almışsınız, bunu da dersiniz’ yanıtını verdiğini söyledi. Ardından doktorun ‘bana bir şey olmaz’ dediğini söyleyen C.K., 

‘Mayıs ayında düzeltebilirim' diyerek yeniden ameliyata alındığını fakat rapora, yalnızca 'sağ göğüsten memnuniyetsizlik ve içindeki protezin bir santim yukarı alınması' yazdığını belirtti. Sözlerine devam eden C.K., ’Ama aslında göğüs silikonum göbeğime kadar düşecek haldeydi. Bu nedenle savcılıktan Adli Tıp incelemesi talebim var. Cinsel organ bölgemi daha çok keserek iyice küçülttü. Bu aşamadan sonra savcılığa suç duyurusunda bulundum. Çok kötü durumdayım bu kadar acı, maddi manevi sıkıntıdan sonra yeniden ameliyat olmak zorundayım. Başka türlü yaşanacak gibi bir durumda değilim’ cümlelerini kullandı.

Genç kadının avukatı olan Melda Merve Tekcan ise suç duyurusunu, ‘Adam yaralama’ olarak yaptığını söyleyerek, savcılığın da, Sağlık Bakanlığı’nın da hızlı davranmasının, mağduriyetleri önlemek adına oldukça önemli olduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal