E-Sigara Kalp Krizini Artırıyor

Sigaranın zararlarını bilmeyen yoktur. Sigaraya göre daha az zararlı olduğu düşünülerek kullanılan e-sigara zannettiğini kadar da masum değil. Bakın e-sigara nelere sebep oluyor. İşte detaylar...

27.06.2020-08:52 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-08:43) E-Sigara Kalp Krizini Artırıyor

Yapılan araştırmalara göre elektronik sigara kullananların kullanmayanlara oranla yüzde 34 daha fazla kalp krizine yakalanma riski bulunuyor. Elektronik sigara kullananlarda koroner kalp rahatsızlığı riskinin yüzde 25, depresyon ve kaygı bozukluğu riskinin ise yüzde 55 daha fazla olduğunu belirlendi.

ZANNETTİĞİNİZ KADAR MASUM DEĞİL

Çalışmayı yürüten Doç. Mohinder Vindhyal, "Bugüne kadar elektronik sigara kullanımının kalp ve damarlara ilişkin etkileri fazla bilinmiyordu. Elde edilen veriler gerçek bir uyarı işareti niteliğinde ve elektronik sigaranın tehlikeleri konusunda daha fazla eylem ve farkındalığa yol açacaktır." şeklinde konuştu.

Yapılan araştırmada elektronik sigara kullananlar bunu uzun süredir kullanmıyor ve zaten bu ürün piyasada son 10 içinde yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Pille çalışan ve kullanan kişinin sıvılaştırılmış nikotin çekmesini sağlayan bu cihazların tehlikeleri konusunda bir süredir uyarılar yapılmaktadır. Gençler arasında elektronik sigara kullanımı 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 78 oranında artış göstermiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal