Daha Çok Erkeklerde Görülüyor!

Saç dökülmesi, çoğu insanın kabusu! Kadınlarda saç dökülmesine sebep olan birçok faktör vardır ama erkeklerdeki dökülmelerin neredeyse tamamı genetiktir. Erkeklerde saç dökülmesi önlenebilir mi? Erkeklerde saç dökülmesi nasıl önlenir?

11.01.2020-12:14 - (Son Güncelleme: 24.07.2021-17:01)

Erkekler de kadınlar gibi güzel, gür ve bakımlı saçlara sahip olmak ister. Ne yazık ki bazı erkeklerin saçları zamanla eski gücünü ve güzelliğini kaybedebilir. Erkenden önlem alınırsa bu dökülmenin önüne geçilebilir mi? Erkeklerde saç dökülmesi önlenebilir mi? Erkeklerde saç dökülmesi nasıl önlenir?

ERKEKLERDE SAÇ DÖKÜLMESİ NASIL ÖNLENİR?

Erkeklerde saç dökülmesi nasıl önlenir? Saç kayıplarını önlemek son yıllarda giderek kolay bir hal almaya başladı. Saç sorunları çok yönlü bir yardımla desteklenirse ve takip edilirse önlenebilir. 

Var olan saçları korumak ve ileride saç kaybı yaşanma ihtimali bulunan kişilerin kellik sorununun önüne geçebilmek adına, trikolojik bakımlar, lazer terapi, ve kaybedilen saçlara kavuşmak için saç ekimi gibi yöntemler saç kaybı sorunu yaşayanların başvurabilecekleri yöntemler arasındadır. 

Bununla birlikte deri sağlığı iyileştirilerek saç kaybı seyrinin yavaşlatılması da mümkündür. Öte yandan düzenli ve sağlıklı beslenme ile saç sağlığı daha iyi düzeye getirilebilir. Genetik saç kayıplarını önlemek ve yeni saç çıkmasını sağlamak, bugünkü bilimsel yöntemlerle henüz mümkün değildir. 

Sıklıkla 16-40 yaşları arasında ortaya çıkan genetik saç kayıpları ağızdan alınan ya da topikal olarak uygulanan ilaçlarla ya da kozmetik alt yapılı ürünlerle kontrol altına alınabilir. Fakat her ürünün herkeste aynı etkiyi göstermeyeceği unutulmamalıdır. Erkeklerde saç kayıplarını en aza indirebilmek için uzman desteği alınmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal