Erkeklerde İdrar Kaçırma Sorununun Nedenleri

Prostat ameliyatı sonrası ortaya çıkan idrar kaçırma probleminin tedavi ile ortadan kalkacağını belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, erkeklerde yaşanan idrar kaçırma probleminin nedenlerini açıkladı.

25.01.2019-15:59 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-16:00) Erkeklerde İdrar Kaçırma Sorununun Nedenleri

Prostat ameliyatı sonrası ortaya çıkan idrar kaçırma probleminin tedavi ile ortadan kalkacağını belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, erkeklerde yaşanan idrar kaçırma probleminin nedenlerini açıkladı. İşte detaylar...

İDRAR KAÇIRMA RİSKİ AZALIR

Prostat ameliyatları sonrası idrar kaçırmanın ortaya çıktığını ancak tedaviyle bu sorunun ortadan kaldırılabildiğini belirten Prof. Dr. Tarcan şunları söyledi: "Burada riskli olan ameliyatlar iyi huylu prostat büyümesi için değil, prostat kanseri tedavisi için yapılan radikal prostatektomi adı verilen ameliyatlardır. Hastalarımızın çok iyi bilmeleri gerekir ki, iyi huylu prostat büyümesi tedavisi için uygulanan ameliyatlar sonrası kalıcı idrar kaçırma sıfıra yakın oranda beklenir. Dolayısı ile iyi huylu prostat büyümesi ameliyatları idrar kaçırma riski açısından çok güvenli ameliyatlardır."

İYİ HUYLU PROSTAT BÜYÜMESİ DE NEDEN OLABİLİR

Erkeklerde iyi huylu prostat büyümesi nedeniyle de idrar kaçırma görülebildiğini belirten Prof. Dr. Tarcan, "İyi huylu prostat büyümesi özellikle mesane çıkışını tıkayarak mesane boşaltımını bozuyor ve mesane kası etkilenen hastalarda önce sıkışma tipi ve eğer bu durum tedavi edilmez ise uzun dönemde taşma tipi idrar kaçırmaya yol açabiliyor" dedi.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal