Eriyen Dondurmayı Yeniden Dondurmayın

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çocuklarda görülen ishal artış göstermeye başladı. Uzmanlar ishalin çocuklarda risk oluşturabileceğine dair önemli uyarılarda bulundu. Konuya ilişkin detaylar haberimizde...

16.06.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-17:27) Eriyen Dondurmayı Yeniden Dondurmayın

Yapılan çalışmalar gösteriyor ki yaz aylarında tüketilen besinlerden, sıcak havaların yarattığı etkiden dolayı aşırı su içmek ve hijyen kurallarına uymamak ishalin nedenleri arasındadır.

YAZ AYLARINDA BESİNLERE DİKKAT

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Sokullu, “İshal tedavisi etkene bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Ancak yaygın olarak görülen ishal nedenleri arasında virüsler ön sırada geliyor. Bakteriler ise besin zehirlenmeleri ve buna bağlı ishallere neden oluyor. Virüslerin neden olduğu sulu dışkılama şeklindeki ishal, bir gün boyunca etki ediyor.” açıklamasında bulundu.

İshalin çocukları oldukça fazla etkilediğinin belirten Dr. Ayşe Sokullu, “Çocuklarda meydana gelen ishallerde sıvı kaybının yüksek olması hastane yatışlarını artırırken, basit bir yaz ishali nedeniyle bir yetişkinin hastaneye yatma ihtimali ise daha düşük oluyor. Çünkü sıvı kayıpları çocukları daha fazla etkiliyor. Çocuklarda yüzde 10 sıvı kaybı bile sıvı dengesini etkileyerek genel durumunun bozulmasına neden olabiliyor.” dedi.

DONDURMA TÜKETİMİNE DİKKAT!

Dr. Sokullu, yazın fazla tüketilen dondurmaya dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek “Açıkta satılan dondurmalar mümkün olduğunca tüketilmemeli. Kapalı olarak satılan dondurmaların da bulunduğu dolapların sürekli çalışır konumda olması oldukça önemli. Süt ürünleri sıcak havada hemen bozulabildiği için dondurmanın eriyip sonradan dondurulmuş gibi bir görüntüsü varsa tüketilmemeye dikkat edilmeli." ifadesinde bulundu.

İshalin tedavi edilmesinde önemli olan kaybedilen sıvının yerine konulmasıdır. Ailelerin özellikle bu konuda bilinçli olmaları gerekmektedir. Bunun için gün içerisinde sıvı kaybı yaşamadan yeterli miktarda su içilmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal