Epsom Tuzu Nedir?

Vatandaşlar tarafından merak edilen Epsom tuzu, son zamanlarda çok sık gündeme gelmeye başladı. Peki, Epsom tuzu nedir? Epsom tuzunun faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde.

05.02.2020-17:27 - (Son Güncelleme: 17.05.2021-13:54)

Epsom tuzunun faydaları saymakla bitmiyor. Suda çözünerek kullanılan Epsom tuzu, bir sofra tuzu değildir. Banyo tuzu olarak da bilinen Epsom tuzu, yüzyıllardır kullanılmaktadır. Epsom tuzu hakkında merak edilenler…

EPSOM TUZU NEDİR?

Epsom tuzu, magnezyum, kükürt ve oksijenden oluşan kimyasal bir bileşiktir. Adından farklı olarak bir sofra tuzu değildir. Acı bir tada sahip olması nedeniyle yemeklerde kullanılmaz. Ancak kimyasal yapısının benzemesiyle tuz ismini almıştır. Tablet tuzuna benzemektedir ve suda çözündüğünden “banyo tuzu” olarak da adlandırılmaktadır. Yüzyıllardır bu tuz, kabızlık, uykusuzluk ve fibromiyalji gibi hastalıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Epsom tuzunun faydaları tamamen içinde bulunan magnezyuma atfedilmektedir.

EPSOM TUZU NASIL KULLANILIR?

Epsom tuzu, genellikle suda çözündürülerek kullanılmaktadır. Suya atıldığında magnezyum ve sülfat iyonlarını çözüp bırakmaktadır.  Buradaki ana amaç Epsom tuzunun içeriğindeki yararlı minerallerin deriden absorp edilip fayda sağlaması, tedavi etmesidir. Cilde bir kozmetik olarak uygulanabilir ve de müsil olarak ağızdan da alınabilir.

EPSOM TUZU NEYE İYİ GELİR?

Uyku ve stres yönetimi için magnezyum seviyesi insan vücudunda çok büyük bir önem arz etmektedir. Magnezyum eksikliği bulunan insanlarda uyku düzensizliği ve yetersizliği saptanmıştır. Ancak magnezyumun da fazlasının zarar olduğu unutulmamalıdır. Epsom tuzu, sıcak suda çözündüğü zaman cilt tarafından emilmektedir. Tuzdaki magnezyum serotonin salgılanmasını arttırır ve böylece beyne rahatlama sinyalleri gönderilir. Aynı zamanda hücrelerde ATP üretimini arttırdığı için enerji düzeyinizin de artmasını sağlar. Epsom tuzu ile haftada 3 defa banyo yapmak daha iyi görünmenizi ve enerjik hissetmenizi sağlayacaktır. Magnezyum iyonları rahatlama sağlar ve böylece rahatsızlıklar da azalırlar. Uykuyu iyileştirir, konsantrasyonu arttırır, kaslara yardımcı olur ve sinirlerin doğru çalışmasını sağlarlar.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal