Epilepsi Nöbeti Artık Önceden Tespit Edilecek

Sara olarak bilinen epilepsi, kronik bir hastalıktır. Doğumda veya doğum sonrasında herhangi bir şekilde beynin zarar görmesi sonucunda ortaya çıkan bu hastalığın en belirgin özelliği nöbet atakları. Artık epilepsi nöbetlerinin ise önceden bilinmesi akıllı bileklik ile mümkün.

18.10.2020-10:30 - (Son Güncelleme: 18.10.2020-10:57) Epilepsi Nöbeti Artık Önceden Tespit Edilecek

Epilepsi hastalığı olan kişilerin nöbet geçirmeleri hayatlarını oldukça olumsuz etkilerken, Diyarbakır ve Batman’da 6 akademisyen epilepsi hastaları için kullanılabilecek bir akıllı bileklik tasarladı.

Hayatlarını 'Nöbet ne zaman gelecek?' endişesiyle geçiren epilepsi hastaları için geliştirilen akıllı bileklik doğrultusunda, epilepsi nöbeti geçirmeden önce kişinin cep telefonuna uyarı geliyor. Bu uyarı ile kişilerin riskli alanlardan uzaklaşarak kendilerini korumaya almaya hedefleniyor. 

Dicle ve Batman Üniversiteleri tarafından, epilepsi hastalarının nöbetlerinin önceden tespit edilmesi için, 3 yıl önce başlatılan proje için TÜBİTAK’tan destek alındı. Geliştirilen yazılım ile tasarlanan akıllı bileklik sayesinde, hem hasta verilerin kaydedilmesi ile nöbet öncesinde nöbetten haberdar olacak, hem de doktor sayesinde doktor hastayı takip edebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal