Enginar Dolması Tarifi

Sağlıklı beslenmeye önem veren kişilerin sofralarından eksilmemesi gereken harika bir enginar dolması tarifini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

23.10.2019-11:06 - (Son Güncelleme: 21.12.2021-15:35)

Düşük kalorili olan ve zengin bir besin değerine sahip olan enginarın faydası ve lezzeti dillere destan bir sebze. Güçlü bir antioksidan olan enginar, bağışıklığı güçlendirmektedir. C ve K vitaminleri yönünden de bir hayli zengin olan enginar; günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 20’si karşılanabilmektedir.

Sağlıklı beslenmeye önem veren kişilerin sofralarından eksilmemesi gereken harika bir enginar dolması tarifini sizler için derledik. İşte püf noktaları ile enginar dolması tarifi… 

ENGİNAR DOLMASI TARİFİ

Enginar dolması için gerekli olan malzemeler:

- 14 adet asma yaprağı

- 7 adet enginar

İç pilav için gerekli olan malzemeler:

- Çeyrek su bardağı zeytinyağı

- 2 adet büyük boy soğan 

- 1 su bardağı pirinç 

- 1 avuç kuş üzümü

- Tuz

- Karabiber

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 + çeyrek su bardağı kadar su

- 2 dilim limon

- 1 çay kaşığı yenibahar 

- 2 dolu tutam kuru nane

Enginar dolmasını pişirmek için gerekli olan malzemeler:

- Yarım su bardağı zeytinyağı

- 1,5 su bardağı su

- 2 dilim limon

- Tuz

İç pilav hazırlamak için; ilk olarak pilav tencerenizi ocağa alarak zeytinyağını ekleyip ısıtın. Ardından tavanın içerisine yemeklik doğranmış soğanları ilave ederek yumuşayana kadar soteleme işlemi yapın. Pirinci ilave ederek kavurmaya başlayın. Kuş üzümünün suyunu süzün sonrasında tencerenize kuş üzümü, tuz, karabiber, toz şeker ve suyu ilave ederek iyice karıştırın. Tencerenizin kapağını kapatıp pilavınızı pişmeye bırakın. Pilav suyu çekilince ocaktan alarak yenibahar ve kuru naneyi ekleyin ve karıştırın.

Birleştirmek için; öncelikle enginar çanağının çukuruna iç pilavı doldurun. Her bir enginarın üzerine gelecek şekilde iki tane asma yaprağını her tarafını örtecek biçimde sararak yaprak uçlarını alt kısma doğru eliniz ile düzeltin. Enginarları tencerenize dizerek zeytinyağı, limon dilimleri, tuzu ve suyu ekleyerek kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin. Enginarlarınızı pişirdiğiniz tencerede soğutmaya bırakın sonrasında soğuyan enginarlarınızı servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal