Endonezya Devlet Başkanı: Aşının Helal Olup Olmadığından Emin Olmalıyız

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınının tedavisi için geliştirilen aşının kullanılmasında halkına acele etmemelerini, aşının helal olup olmadığından emin olmaları gerektiğini söyledi.

20.10.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-10:23) Endonezya Devlet Başkanı: Aşının Helal Olup Olmadığından Emin Olmalıyız

Nüfusunun yüzde 90’ı Müslüman olan Endonezya'nın devlet başkanı Joko Widodo, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı hakkında tartışmalara neden olacak bir açıklama yaptı.

Channel News Asia'da (CNA) yer alan habere göre Widodo, yaptığı açıklamada aşı konusunda aceleci davranılmaması gerektiğini söyleyerek halkın aşıların 'helal olup olmadığı' konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkede bulunan sağlık makamları, acil aşı yetkisinin Kasım ayı gibi erken bir tarihte verilebileceğini duyurmuştu.

Widodo, basına kapalı olan bir toplantı öncesindeki açıklamasında ‘Bu aşı işi çok karmaşık olduğu için aceleye getirilmemesini istiyorum’ ifadesini kullandı.

‘İyi bir hazırlık yapıldığından emin olmak istiyorum" diyen Widodo, ‘Halkla iletişimde, özellikle helal-haram, fiyat-kalite ilişkisinde iyi bir oranı yakaladığımızdan emin olmalıyız’ dedi.

Ülkede şimdiye kadar 350 binden fazla koronavirüs vakası tespit edildi ve virüsten dolayı 12 bin kadar insan yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal