Endometrium (Rahim) Kanseri Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Kadınların menopoz sonrasındaki en büyük korkularında biri Endometrium (rahim) kanseridir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Prof. Dr. Polat Dursun, bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

09.02.2019-10:00 - (Son Güncelleme: 09.02.2019-10:02) Endometrium (Rahim) Kanseri Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Kadınların menapoz sonrasındaki en büyük korkularında biri Endometrium (rahim) kanseridir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Prof. Dr. Polat Dursun, bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

ENDOMETRİUM(RAHİM) KANSERİ NEDİR?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolojik Onkoloji Prof. Dr. Polat Dursun,"Endometrium kanseri endometrium olarak isimlendirilen rahim iç zarının kanseridir" diye belirtti ve ekledi: "Rahim, alt kısımda vajinaya uzanan serviks (rahim ağzı) ve üst kısımda gövde olarak adlandırılan iki kısımdan oluşur. Gövdenin de iki kısmı vardır. İç kısmına endometrium denir. Hemen hemen tüm endometrium kanserleri endometriumun salgı yapan hücrelerinden oluşur ki bu kanser türüne endometrium adenokarsinomu denir. Diğer kanser türleri daha nadir görülür."

MENOPOZ SONRASINDA GÖRÜLÜR

Rahim kanserinin kadınlardaki tüm kanserler arasında dördüncü sıradadır ve aynı zamanda en sık görülen kadın üreme sistemi kanseridir diyen Dr.Polat Dursun, "Rahim kanseri genellikle menopoz sonrası yıllarda ortaya çıkmaktadır. Genellikle 60 yaş civarında görülür. Endometrium kanserine neyin sebep olduğunu tam olarak bilemiyoruz, ancak bu hastalıkla ilişkili bazı risk faktörleri vardır. Birçok endometrium kanseri hormon bağımlıdır. Bir kadındaki hormon düzensizliği endometrium kanserine sebep olabilir. Endometrium kanserinde bilinen risk faktörleri erken yaşta başlayan adet, gecikmiş menopoz, infertilite (kısırlık) ve obezite (şişmanlık) gibi kadında östrojen miktarını artıran durumlardır" diye konuştu.

MENOPOZ SONRASI KANAMA VARSA DİKKAT!

Endometrium kanserinin en önemli belirtisi menopoz sonrası olan kanamalardır. Menopoz öncesi kadınlarda ise düzensiz kanamalar, ara kanamaları ve kanama miktarının artması bu kanserin belirtisi olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal