E-Nabız Nedir? E-Nabız Nasıl Kullanılır?

e-Nabız nedir? e-Nabız nasıl kullanılır? diye merak ediyorsunuz bu haber tam size göre.

11.05.2018-11:38 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-11:38)

E-NABIZ NEDİR?

E-Nabız, Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Haftanın yedi günü, günün her saati sağlık!’ şiarıyla başlatılan, kişisel sağlık bilgilerinin kontrol edilebildiği, Türkiye’nin güvenilir kişiye özel sağlık kaydı sistemidir. E-Nabız, her vatandaşın 7/24 güvenli bir şekilde tansiyon, nabız, şeker, ağırlık gibi kişisel tüm temel sağlık bilgilerini izlenebildiği ve hemen hemen her yerden ve bütün sağlık kuruluşlarından sağlık bilgilerine ayrıntılı şekilde ulaşabildiği bir kişisel sağlık veri sistemi oluyor.

E-NABIZ NASIL KULLANILIR?

e-Nabız profilini oluşturma ve sisteme giriş için iki farklı yöntem vardır. Vatandaşlar isterlerse e- Devlet kapısından, e-Devlet şifreleri yok ise aile hekimine müracaat ederek giriş yapabiliyor. Vatandaşın, e-Devlet üzerinden kullanım koşulları okunup kabul etmesinin ardından sisteme kayıt olabiliyor.

İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak vatandaşlar, daha önce e-Nabız kullanıcı hesabı kurmamış ise, öncelikle e- Devlet kapısından (https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-e-nabiz-kisisel-saglik-sistemi) kullanıcı hesabı oluşturmalı. Bu hesabı oluştururken kendisine özel bir e-Nabız şifresi oluşturmalı, e-Nabız Mobil Uygulamasına oluşturuduğu şifre ile giriş sağlamalıdır. e- Nabız, Mobil, iOS ve Adroid uygulama marketlerinde mevcut. Ya da kendi Aile Hekiminize müracaat ederek e-Nabız için şifre sağlanmalıdır.

AİLE HEKİMİNDEN NASIL GEÇİCİ ŞİFRE ALABİLİRİM?

Aile hekimine müracaat edildiğinde ise doldurulan bir onay formuyla beraber geçici şifrenin kısa mesaj yoluyla telefona gönderilmesi sağlanıyor. e-Devlet şifreniz yoksa dahi e-Nabız sistemine kayıt oluşturmak için aile hekiminize müracaat edebilirsiniz.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal