En Doğal Ve Lezzetli Müsli Tarifi!

Sabahları güne hafif ve sağlıklı bir şekilde başlamak isteyenlere süper bir önerimiz var, ev yapımı doğal ve lezzetli müsli.

11.01.2018-16:35 - (Son Güncelleme: 11.01.2018-16:31) En Doğal Ve Lezzetli Müsli Tarifi!

Sabahları güne hafif ve sağlıklı bir şekilde başlamak isteyenlere süper bir önerimiz var, ev yapımı doğal ve lezzetli müsli. Hazır aldığınız paketlerin içerisinde bulunan katkı maddeleri vücuda oldukça zararlı, ama üzülmeyin bu hafif atıştırmalıktan uzak kalmayacaksınız. Sizler için ev yapımı müsli tarifi ve püf noktalarını derledik.

MALZEMELER

500 gramyulaf
1 çay bardağı harnup pekmezi
1/2 çay bardağı bal
1 çay bardağı badem
1 su bardağı kuru meyve karışımı

Püf Noktası: Küp şeklinde doğranmış, kurutulmuş meyveler yerine taze meyveler kullanacaksanız pişirme süresini uzatmanız lazım.

Pişirme Önerisi: Bal yerine eritilmiş tereyağından faydalanabilir arzuya göre Hindistan cevizi yağı ilave edebilirsiniz.

YAPILIŞI

Pekmez ve bal karışımını kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Yulaf, iri parçalar halinde kıyılmış badem ve kuru meyve karışımını ayrı bir kapta iyice karıştırın. Erimiş pekmez ve bal karışımını kuru malzemelerle harmanlayın.

Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine müsli karışımını güzelce dökün

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Oda ısısında soğuttuktan sonra küçük parçalar olacak şekilde ufalayın. Uzun ömürlü olsun diye ağzı kapalı, cam bir kavanozda koruyun.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal