En Çok Estetik Yaptıran Ülke Belli Oldu!

Dünya üzerinde bir yılda milyonlarca insan estetik ameliyatı oluyor. Peki, en çok tercih edilen estetik ameliyatları nelerdir? En çok estetik ameliyat yaptıran ülke hangisidir? Cevapları için haberimize göz atabilirsiniz...

29.05.2020-17:29 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-17:26) En Çok Estetik Yaptıran Ülke Belli Oldu!

Estetik ameliyatlar türlerine göre farklılık gösteriyor. Bunun en önemli etkenlerinden biri de coğrafyadır. Güney Kore'de en çok tercih edilen estetik türü göz kapağı estetiği iken bu durum Türkiye'de değişiyor.

EN FAZLA ESTETİK AMELİYATI YAPILAN ÜLKELER

Araştırmalara göre en çok estetik ameliyatı yapılan ülkelerin başında ABD geliyor. Ardından Brezilya, Güney Kore, Japonya sırayı devam ettiriyor. Dünya genelinde ise en çok tercih edilen estetik türü göz kapağı estetiği. Kore'de her 5 kadından birinin estetik ameliyatı tercih ettiği görülüyor. Erkekler de bu ameliyatlara olumlu bakıyor. Türkiye'de ise yapılan araştırmaya göre her estetik ameliyatı yaptıran 100 insandan 70'i kadın.

TÜRKİYE ESTETİK AMELİYATLARINDA NE DURUMDA?

Uzmanlar Türkiye'de en çok yaptırılan estetik ameliyatının burun estetiği olduğunu söylüyor. İkinci sırada ise meme küçültme ameliyatı geliyor. Türkiye Avrupa'da estetik işlemler yaptıran ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu sağlık turizmini de olumlu yönden etkiliyor. Hekimler uluslararası başarı dolayısıyla mutlu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal