Elmanın Faydaları Nelerdir?

Vitamin, mineral ve lif deposu olan elmalar üzerinde yapılan araştırmalarda insan sağlığı üzerinde birçok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Elmanın faydalarını sizin için derledik. Detaylar haberimizde...

22.06.2020-16:05 - (Son Güncelleme: 16.11.2021-10:21) Elmanın Faydaları Nelerdir?

Oldukça sevilen ve çok tüketilen meyvelerden biri olan elma, her mevsimde bulunabilme özelliği ile de oldukça sağlıklı bir meyve. Her mevsim rahatlıkla bulabildiğimiz bir meyve olan elmanın sağlık açısından faydaları bir hayli fazla olduğu da herkes tarafından biliniyor bunun yanı sıra elmanın cilde faydaları da oldukça fazla. 

Vitamin ve mineral deposu olan elma ayrıca fito besin maddesi grubunda yer alır. Fito besinler, karbonhidrat veya protein içeren et, ekmek, makarna gibi besinler olmayan ve hayatımızı idame ettirmek için gerekli besinlerin dışında tüketilmesi kişinin zevkine bırakılmış fakat hastalıkları engellemede en önemli besin gruplarından biridir.

ELMANIN SAĞLIĞA FAYDALARI 


Vitamin, mineral ve lif deposu olan elmalar üzerinde yapılan araştırmalarda insan sağlığı üzerinde birçok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Elmanın sağlığa faydaları;

- Kötü kolesterolün oranını düşürme

- Yaşlanmanın beyindeki etkileri ile mücadele ederek Alzheimer’dan uzak tutma

- Tüketildiği takdirde ağız içinde bakteri seviyelerini düşürerek ağız ve diş sağlığını koruma

- Yüksek lif oranı sayesinde Parkinson hastalığına karşı koruma

- Bağışık sistemini güçlendirme

- Beyin ve kalp sağlığını koruma

ELMANIN CİLDE FAYDALARI

İçerisinde bulunan flavon bakımından zengin olması sayesinde kanser hücrelerinin büyümesine karşı etkileri ile elmanın birçok faydası var. Bütün bunların yanı sıra elmanın cilde faydaları da azımsanamayacak kadar fazla sayılır.


- Elma cildi nemlendirici ve temizleyici etkiye sahiptir. Bu etkilerinden yararlanmak için düzenli tüketilmesi tavsiye ediliyor.

- Rendeleyip yüze sürüldüğünde kırışıklıkların oluşmasını ve oluşan kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

- Cildinizin yağ dengesini de korur.

- Cildin sağlıklı ve genç kalmasını sağlar.

- Güneş yanıklarına karşı da iyi gelir.

- Düzenli tüketildiği takdirde cilde canlılık ve parlaklık kazandırır.

CİLT GÜZELLEŞTİREN ELMA MASKESİ

Bir adet elmanın rendeleyerek çıkardığınız suyunun içine bir adet E vitamini kapsülü ve iki tatlı kaşığı ekleyerek bir karışım oluşturun. Oluşturduğunuz karışımı cildinize uygulayıp 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.

KURU CİLTLER İÇİN ELMA MASKESİ

Kuru ciltler için bir çay kaşığı elma rendesi ve birkaç damla gliserini karıştırarak yüze eşit bir şekilde sürün. 15 dakika cildinizde bekletin ve ardından ılık suyla yıkayın.

PARLAKLIK VEREN ELMA MASKESİ

Cildinizi aydınlatma etkisi yaratması için bir adet elma rendesi, bir tatlı kaşığı bal, bir çay kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı yulaf ununu karıştırıp cildinize uygulayın. Ardından 15 dakika kadar cildinizde bekletip ılık su ile yıkayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal