Elma Sirkesinin Bilinmeyen Faydaları

Elma sirkesi başta olmak üzere sirkenin, sağlığımıza ve hayatımıza birçok faydası vardır. Elma sirkesi, saça, cilde ve mideye olan faydalarıyla bilinse de faydasını bunlarla sınırlandırmak mümkün değildir.

27.12.2018-16:20 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-16:12) Elma Sirkesinin Bilinmeyen Faydaları

Elma sirkesi başta olmak üzere sirkenin, sağlığımıza ve hayatımıza birçok faydası vardır. Elma sirkesi, saça, cilde ve mideye olan faydalarıyla bilinse de faydasını bunlarla sınırlandırmak mümkün değildir. Ev temizliği yaparken de kullandığımız sirke, salatalarımız içinde olmazsa olmazlardan.İşte hayatımızdan çıkaramayacağınız elma sirkesinin faydaları...

Boğaz Ağrısı

Yarım fincan suyu katılan bir çorba kaşığı elma sirkesi, boğaz ağrısına iyi gelir. Bu karışım gargara olarak kullanıldığında, bakterilere karşı savaşır.

Ağız Kokusu

Elma sisrkesiyle yapılan gargara bakterileri öldüreceğinden, ağız kokusunu da ortadan kaldıracaktır.

Siğil Tedavisi

Elma sirkesinin, siğilleri yok etme özelliği vardır. Siğilden kurtulmak için, bir pamuğa sirke dkülerek bölgeye sabaha kadar uygulanır. Bu işleme siğil yok olana kadar devam edilir.

Diş Beyazlatma

Elma sirkesi dişte oluşan lekeleri yok etmeye de yarar.

Mideye Faydası

Elma sirkesi, reflü gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Bunun için yemeklerden önce bir yemek kaşığı sirke su ile karıştırılıp içilir.

Elma sirkesinin diğer faydaları;

Tansiyonu düşürür, ter kokusunu önler, yorgunluğa iyi gelir, sindirime faydası vardır, pH değerini dengeler, kaşıntıyı giderir, soğuk algınlığına iyi gelir, güneş yanığını geçirir, saç bakımında kullanılır, kilo vermeye yardımcı olur, kolestrolü düşürür ve uyusuzluğa iyi gelir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal