Elektronik Sigara Normal Sigaradan Daha mı Zararlı?

Normal sigarayı bırakmak isteyenler kendilerini elektronik sigaraya alıştırdı. Peki elektronik sigara zararlı mı? Elektronik sigaralar bağımlılık yapar mı? İşte merak edilenler.

19.07.2019-16:20 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-16:10) Elektronik Sigara Normal Sigaradan Daha mı Zararlı?

Dünyada her geçen gün yüzlerce kişi sigara yüzünden yaşamını kaybediyor. Sigaranın sebep olduğu hastalıklar ve sorunlar arasında akciğer yetmezliği, KOAH, nefes darlığı, cinsel iktidarsızlık, midede ülser, gastrit, damar ve kalp hastalıkları, cilt kanseri vardır.

ELEKTRONİK SİGARA ZARARLI MI?  

Peki elektronik sigara zararlı mı, elektronik sigaranın zararları içinde neler var? Türkiye'de bugüne dek yaklaşık 150 bin insan sigaraya bağlı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybetti.

Sigara içen kişilerde gözlenen kalp yetmezliği, sigara içmeyenlere göre 20 kat daha fazla. Uzmanlar elektronik sigaranın da en az normal sigara kadar zararlı olduğunu söylüyor. Bu duruma göre ikisinde de nikotin ve kanseroken maddeler var. Asla elektronik sigara, sigaradan kurtulmanın bir yolu veya tercihi olarak değerlendirilmemeli.

Piyasada satışı yapılan elektronik sigara markalarının büyük çoğunda nikotin bulunuyor. Nikotin içeren madde de 5 dakika içinde metobolizmayı negatif etkiliyor.

Elektronik sigaranın dumanı da gerçek sigaranın dumanı kadar insan sağlığına zararlı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal