El Titremesine Ne İyi Gelir?

Genetik ya da bazı hastalıkların neden olduğu el titremesi hakkında merak edilen; el titremesine ne iyi gelir? El titremesinin sebepleri nelerdir? sorularının detaylarını yazımızda bir araya getirdik. İşte el titremesine dair merak edilenler…

30.07.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 18.08.2021-19:00)

El Tremoru olarak adlandırılan, halk arasında ise el titremesi olarak bilinen rahatsızlık hakkında merak edilen; el titremesine ne iyi gelir? El titremesinin sebepleri nelerdir? sorularını sizin araştırdık. 

EL TİTREMESİNİN SEBEPLERİ

Sık rastlanılan durumlardan biri olan el titremesi, genetik bir rahatsızlık olabileceği gibi aynı zamanda bazı hastalıkların habercisi de olabilir. Ancak el titremesinin en büyük nedeni psikolojik ve fizyolojik etkenlerdir. Bu durum karşısında endişe edilmemeli çünkü doğal yöntemlerle ve bazı ilaçlarla tedavi edilebilir. Peki el titremesinin başlıca sebepleri nelerdir? Gelin beraber bakalım…

İlaçların Etkisi Titremeye Neden Olabilir

Birçok ilacın yan etkisi bulunmaktadır. Düzenli kullanılan bir ilaç varsa, bunun yan etkilerinden biri sonucu el titremesi yaşıyor olabilirsiniz. 

Günlük Hayattaki Stres El Titremesi Nedeni Olabilir 

Birçok hastalığının kökeninde stres yattığınız artık hepimiz biliyoruz. Eğer stresli bir hayatınız varsa, aile veya iş ortamınız stresliyse bunun etkisi size el titremesi olarak geri dönüyor olabilir. Bu durularda biraz mola vermeli ve derin derin nefes almalısınız. Oksijen sağlık için çok önemlidir. Temiz havaya çıktığınızda derin derin nefes alın. Yaklaşık 10 kez nefes alma ve verme tekniğini kullanırsanız stresinizi azaltmış olursunuz.

Kan Şekeri Düşüklüğü

Kan şekerim düşütü ifadesini gün içinde sık duyarız. Bu durumda el titremesine neden olur. Kan şekeri düşüklüğünde ilk akla gelen tatlılara yönelmek yerine, doğal besinler tüketerek kan şekeri dengesini tekrar sağlamayı deneyebilirsiniz. 

Parkinson Hastalığı 

Titreme hastalığı olarak bilinen pankinsonun en net belirtisi, vücutta meydana gelen titremelerdir. Nörolojik bir hastalık olan pankinson, erken fark edilip önüne geçilmezse yaşamı giderek zorlaştıran bir hal alabilir. 

Vitamin Eksikliği 

Sağlıklı bir vücudun gün içerisinde alması gereken bazı vitaminler vardır. Eğer sağlıklı bir beslenme düzenine sahip değilseniz, vücudunuz gün içerisinde eror vermeye başlar ve vücutta titreme görülebilir. Yeterli miktarda B vitamini içeren besinler tüketmiyorsanız risk altında olabilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek için doktor kontrolünde günlük vitamin ihtiyacını karşılayan vitamin takviyeleri kullanabilirsiniz. Aşırı kafein tüketimi de el titremesi sebeplerindendir. Mümkün olduğunca kafein tüketimini limitli tutmalısınız.

EL TİTREMESİNE NE İYİ GELİR?

Sık karşılaşılan el titremesi durumunda, doğal yollardan destek alabilirsiniz. Ancak bazı durumlar kronik hastalığı habercisi olabileceğinden muhakkak doktora başvurulmalı. Peki el titremesine iyi gelen şeyler nelerdir? gelin beraber bakalım…

El titremesi tedavisinde bitki çaylarının etkisi oldukça fazladır. Bitki çayları, strese, kaygı bozukluğu, depresyon ve uyku bozukluğu gibi birçok duruma iyi gelmektedir. Doğru olarak tüketilen bitki çayları, sindirim sistemini düzenlerken, vücuda gerekli rahatlamayı ve vitamini sağlayacağı için el titremesi sorununa da iyi geliyor. İşte el titremesine iyi gelen çaylar…

Kedi Otu Bitkisi 

Sakinleştirici özelliği en büyük olan bitkilerin başında kedi otu bitkisi geliyor. Kedi otunu oldukça rahat bir bulabilirsiniz. Kedi otu kaynatıp günde 2 kez tükettiğinizde stresinizi alçak ve sizi rahatlatacaktır. Strese bağlı el titremeniz var ise kedi otu size çok iyi gelecektir.

Kuşburnu Çayı 

Kuşburnu çayının sağlık için faydaları saymakla bitmiyor. Bunlardan biride el titremesini azaltması. Sizde kuşburnu çayından faydalanmak istiyorsanız günde 2 kez bu çayı tüketmelisiniz. 

Çarkıfelek Bitkisi 

Şifaları ile dillerden düşmeyen Çarkıfelek Bitkisinin yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliği vardır. Günde 2 bardak yatmadan önce Çarkıfelek Bitkisini kaynatıp içmek hem daha rahat uyumanızı sağlayacak hem de el titremenize iyi gelecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal