El Şişmesi İçin Neler Yapılabilir?

El şişmesini nasıl önlerim? Ellerim şişse ne yapmalıyım? Hep ellerim şişiyor bunun için neler yapmalıyım? sorularına doğal evde uygulayacağınız yöntemler sunuyoruz. Detaylar haberimizde...

31.01.2020-11:20 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-11:11)

Pek çok sebep ellerin şişmesine yol açabilir. Ellerin şişmesi genelde vücutta su toplanmasına veya ellerde doku ya da eklemlerin iltihaplanmasına işaret eder. Adet döneminde ya da hamilelik sırasında vücudun su tutması gibi sıradan bir nedenden dolayı olabileceği gibi, iltihaplı bir hastalık habercisi de olabilir.

El şişmesi nasıl geçer?

-5 litre suyun üzerine 2 çay bardağı tuz (sofra tuzu ) ilave edin. Sonra üzerine 2 avuç kadar mürver yaprağı ekledikten sonra kaynatılarak ılıması için bekletin. Ardından ılıyan suyun içinde şiş elleri yarım saat kadar bekleterek ellere banyo yaptırılır.

-5 litre suyun üzerine 2 - 3 avuç dolusu sarı sumak yaprağı ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Daha sonra kaynatılan karışım ılımaya bırakılır ve ılıdıktan sonra şişen eller bu suyun inde yarım saat kadar bekletilir. Ardından bu banyo suyu tekrar ısıtılarak 2 defa daha bekletilir.

-5 litre suyun üzerine 2 - 3 avuç dolusu kadar öksürük otu yaprağı ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynatılan su ılıdıktan sonra şiş olan eller bu karışımın içinde yarım saat kadar bekletilir.

-1 çay bardağı kaynar suyun üzerine 1 kahve kaşığı anason ilave edilerek 8 - 10 dakika kadar demlenmesi için bekletilir. Daha sonra demlenen anason çayı süzülerek içilir.

-5 litre suyun üzerine 2 avuç kadar ebegümeci otu eklenilerek bir gece boyunca bekletilir. Ertesi gün kaynatılır. Daha sonra kaynatılan su ılıdıktan sonra şişen eller bu suyun içinde yarım saat kadar bekletilir. Ardından bu karışım yeniden ısıtılarak 2 kez daha kullanılır.

-Bir yemek kaşığı süzme bal ve 2 çay kaşığı karabiber eklenerek karıştırılır ve bu karışım üçe ayrıldıktan sonra aç karnına yemeklerden yaklaşık olarak 25-30 dakika önce yutulur.

-5 litre suyun üzerine yarım çay bardağı biberiye, yavşan otu, ardıç meyvesi, atkuyruğu ve yabani mürver ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Daha sonra kaynatılan karışım ılıdıktan sonra eller bu karışımın içine sokularak yarım saat kadar bekletilir.

-5 litre suyun üzerine 2 - 3 avuç kadar pelin otu ilave edilerek kaynatılır ve kaynatılan karışım ılıdıktan sonra şişen eller bu karışımın içine sokularak yarım saat kadar bekletilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal