El Hijyenini Zorlaştırıyor

Uzmanlar, Coronavirüsü salgınından korunmak için en önemli yolun el hijyeni olduğu konusunda hemfikir. El hijyenini sağlamanın en önemli yöntemi ise elleri en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkamaktır. Ayrıca uzmanlar, yıkama esnasında el ve bileklerdeki tüm takıların çıkarılması gerektiğini belirtiyor.

01.04.2020-14:23 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-14:02) El Hijyenini Zorlaştırıyor

Coronavirüsünden korunmak için el yıkamanın ve el hijyeninin oldukça önemli olduğuna değinen Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, el yıkarken antibakteriyel sabunlar yerine renksiz ve kokusuz doğal sabunların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

ÖZELLİKLE EGZEMA HASTALARININ DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Özellikle el egzaması ve atopik egzaması olan kişilerin dezenfektan ve kolonya kullanımının önemine dikkat çeken Dr. Küçük, egzama hastalarının ve cilt kuruluğu olan kişilerin dikkat etmesi gerekenleri şu şekilde anlattı:

“Zaten cilt bariyer fonksiyon bozukluğu olan bu kişilerin derileri kuru ve hassastır. Bu kişilerin, el, yüz ve vücut temizliğine dikkat etmeleri, el, yüz ve vücut temizliğinden sonra deri bariyerini güçlendirici renksiz, kokusuz ve yağ bazlı nemlendirici (en basit olarak mineral yağ veya vazelin) ürünler kullanmalarını öneriyoruz. Egzama tedavisinde nemlendirici kremler yeterli gelmezse doktor kontrolünde kısa süreli kortizonlu kremler de kullanılabilmektedir. Egzama, sedef gibi deri hastalığı olan ve özellikle bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar kullanan kişiler, zorunlu olmadıkça ev dışına çıkmamalıdır. Çünkü bağışıklık sistemi açısından zayıf olan bu kişiler, ayrıca tedavide kullanılan ilaçların da etkisi ile yüksek risk grubunda yer almaktadır.

Ciddi anlamda derileri kuru, tahrişe ve alerjiye yatkın olan kişilerin dezenfektan ve kolonya yerine sabunla el ve yüz temizliğini gerçekleştirmeleri ve ardından cilt bariyerini onarıcı nemlendirici bir ürün kullanmaları son derece önemlidir. Kıyafetlerini sabun tozu ile yüksek ısıda yıkamaları ve çok iyi durulamaları da önem teşkil etmektedir.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal