El Dezenfekteleri Virüsü Öldürür mü?

Çantada, cepte, evde, yanı başımızda el dezenfektanımız var. Onsuz bir hayat bu sıralar düşünmek mümkün değil. Dezenfektanlar hiç bu kadar hayatımızın baş köşesinde olmamıştı. Bu durumu tetikleyen ise elbette ki coronavirüs salgını. Peki el dezekfekteleri virüsü karşı etkili mi? İşte detaylar…

27.06.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-17:48)  El Dezenfekteleri Virüsü Öldürür mü?

Dezenfektan, hastalık oluşturan görünür ya da görünmez mikro-organizmaların vücudumuza hastalık bulaştırmasını önlemek için kullanabileceğimiz koruyucu temizliyicidir. Coronavirüs döneminde daha da önemli hale gelmiştir.

EL DEZENFEKTANLARI NE KADAR ETKİLİ?

En güvenli olan alkol bazlı el dezenfektanlarıdır. Alkol bazlı el dezenfektanları çok kısa sürede buharlaştığı için en fazla 5 saniye içerisinde mikro-organizmaların çoğunu öldürür. Ancak alkolsüz el dezenfektanı virüsleri öldürmez. Evlerde kullandığımız kolonyalar 70 ila 90 derece arasında dezenfektan özelliği olan kimyasallardır. Yani el dezenfektanlarının alkol oranı yüzde 65-70 oranının üzerinde olmalıdır.

NE SIKLIKTA EL DEZENFEKTANI KULLANILMALI?

El dezenfektanını ihtiyaç duyduğunuz her an kullanabilirsiniz. Dezenfektanın etkili olması için özellikle parmak araları ve el bilekleri özellikle 20 saniye kadar ovalamak gerekir. Dezenfektanın çok kısa sürede buharlaşabilir. 2 saniyede bakterileri ve virüsleri öldürür. Bu yüzden ele döküldüğü an hızlı bir şekilde yayılması gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal