Eksikliği Birçok Sorunu Beraberinde Getiriyor

Vücudumuzdaki birçok fonksiyonun düzgün çalışması için oldukça önemli olan magnezyumun eksikliğinde birçok sorun ortaya çıkmaktadır. Birçok organı etkileyen magnezyum eksikliğinin belirtileri nelerdir? İşte magnezyum eksikliği belirtileri...

25.04.2020-14:58 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-14:08) Eksikliği Birçok Sorunu Beraberinde Getiriyor

Magnezyum eksikliğinde vücudumuz belli başlı sinyaller verir. Peki, magnezyum eksikliğinde ortaya çıkan belirtiler nelerdir? Sizin için magnezyum eksikliğinin göstergesi olan belirtileri bir araya getirdik İşte detaylarlar…

KALP RİTMİNİZİN HIZLI OLMASI

Magnezyum eksikliği potasyum değerlerinin düşmesine neden olarak kalp kası hücreleri üzerine doğrudan etki ediyor. Bu durumun kalp atışlarını hızlandırdığını belirten uzmanlar, kalpte hissettiğiniz çarpıntının magnezyum eksikliğine bağlı olup olmadığını anlamak için mutlaka bir uzmana görünmek gerektiğini söylüyor.

HİPERTANSİYON

Kas sinir sistemi fonksiyonları ve kalp ritmi üzerinde etkisi bulunan magnezyum, kan basıncı konusunda da etkisini gösteriyor. Harvard Üniversitesi'nde 70 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırma yüksek oranda magnezyum almış olan kişilerin tansiyon seviyelerinin almayanlara göre çok daha iyi durumda olduğunu ortaya koymuştur.

SİNDİRİM SORUNLARI

Magnezyum eksikliği sindirim sorunlarına neden olabiliyor. İshal problemi magnezyum eksikliğinin en önemli belirtileri arasında yer alırken bunu mide bulantısı ve kusma takip ediyor. Her ishal ve kusma durumu magnezyum eksikliğinin göstergesi olmasa da çok sık tekrar eden durumlarda mutlaka doktora danışılması gerekmektedir.

UYKUSUZLUK   

Uykusuzluk da magnezyum eksikliği belirtileri arasında yer alır. Magnezyum, uyku düzeninde önemli bir etkiye sahip olan melatonin hormonunu düzene girmesini sağlamaktadır. Amerikalı Dr. Mark Hyman, magnezyumun vücudu gevşetici ve rahatlatıcı bir özelliğe sahip olduğunu, uyku düzenine de oldukça önemli katkı sağladığını söylüyor. Birçok hastalığa davetiye çıkaran uykusuzlukla savaşmak için vücudun ihtiyacı olan magnezyumu almanız gerekiyor.

YORGUNLUK

Magnezyuma bağlı olan enzimler, hücre içi biyokimyasal reaksiyonlar için ihtiyacı olan kimyasal enerjinin sentezinde de oldukça etkin bir göreve sahiptir. Magnezyum eksikliği; kronik yorgunluk, halsizlik gibi belirtilerle de kendini gösterir.

OSTEOPOROZ BELİRTİLERİ

Aslında osteoporoz rahatsızlığı başta D ve K vitamini eksikliği olmak üzere pek çok farklı etkene bağlı olarak gelişiyor. Fakat magnezyum eksikliği de osteoporoz için bir risk faktörü oluşturmaktadır. Bu durum direkt olarak kemikler üzerinde etki göstererek kalsiyum seviyesinde de azalmalara neden olabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal