Ekşi besinlerin başında nar meyvesi gelmektedir. Narın faydalarını şöyle sıralayabiliriz; Şeker hastalığına iyi gelir. Diş eti kanamalarına iyi gelir. Yüksek tansiyona iyi gelir. Kalbimizi korur ve düzenli çalışmasına yardımcı olur. Enfeksiyona karşı vücut direncini korur ve artırır. Romatizma ağrılarının hissedildiği eklem ve uzuvlara nar şırası sürüldüğünde, ağrı kesici özelliği bulunmaktadır. Cilt enfeksiyonlarında olumlu katkısı vardır.

 

LİMONUN FAYDALARI

Limon suyu hazımsızlık ve kabızlık gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur. Bir bardak suya karıştırılmış birkaç damla limon hazımsızlığa karşı etkilidir.

Limon kan temizleyici özelliğinden dolayı öğle ve akşam yemeğinden sonra iyi bir içecektir.

Limon suyu; soğuk algınlığı, grip veya yüksek ateşten şikayet eden kişilere iyi gelir. Hastalık esnasında artan ateş ve terlemeyi engeller.

Limon suyunu diş eti bakımında da kullanabiliriz. Taze limon suyu diş ağrısına iyi gelir ve ağrıyı dindirme özelliği içerir.

Limon suyu diş eti hastalıklarına ve kanamalarına, ağız kokusuna iyi gelir.

Limon suyu genel olarak saç bakımı için kullanılmıştır. Limon suyu kellik, saç ve kafa derisi bakımı içinde kullanılabilmektedir.

En önemli faydalarından biri de kilo vermek isteyenler için ılık su veya bala karıştırılarak içilen limon suyu kilo verilmesine yardımcı olacaktır.

GREYFURTUN FAYDALARI

Limon gibi greyfurtun da kilo verilmesi konusunda yardımcı olma özelliği vardır.

Greyfurt vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur.

Kanser neden olan kanserojen maddelerle mücadele eder. Kanser tedavisi gören yani kemoterapi ilacı alan hastaların tedavi süresi boyunca kesinlikle greyfurt ve nar tüketmemeleri uyarılır.

Greyfurt, görme sağlığı üzerinde de etkilidir. Görme yeteneğini geliştirir.

Greyfurt içerdiği antioksidanlar sayesinde kolesterol seviyesini azaltmaya yardımcı olur.

Karaciğeri temizlemek gibi bir özelliği de mevcuttur.

Greyfurt içerdiği C vitamini ile astım hastalığı için de faydalı bir meyvedir.

Diş eti sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.

ACI YEMENİN FAYDALARI

Her ne kadar birçok insan acı gıdalara karşı mesafeli dursa da, mümkün olduğunca sofralara eşlik etmesini sağlamak gerekiyor. Daha sağlıklı bir beden ve fit bir vücut için acı yemekten korkmamalısınız.

ACI BİBERİN SAĞLIĞA YARARLARI

Mide rahatsızlıkların da en çok da ülserin ilerlemesine engelleyici özelliği vardır.

İçerisinde bulunan C vitamini, betakaroten ve antioksidan bulunmasından kalp krizi ve kanser riskine kaşı korur.

Kolesterolü düşürmede belli bir seviye de tutma özelliği vardır.

Kilo verilmesinde metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olma özelliğinin bulunmasıdır.

Solunum zorluğu yaşayan ve kronik bronşit rahatsızlıklarında etkilidir.

Sindirimin daha rahat olmasına yardımcı olur.

İSOTUN FAYDALARI

Vücuttaki yağların yakılmasına ve zayıflamaya konusunda etkisi vardır.

Bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini artırıcı özelliği bulunmaktadır.

Ağrı kesici özelliği içerir. Romatizma, diş ağrılarını ve krampları giderir.

C vitamini içerdiği için grip ve soğuk algınlığına iyi gelir.

Sindirimi kolaylaştırma özelliği bulunmaktadır.