Ekmekten Koronavirüs Bulaşır mı? Koronavirüs Gıdadan Bulaşır mı?

Çin'de bir firmanın dondurmasında koronavirüs tespit edilmesinin üzerine tüm dünyada, 'gıda ürünlerinden koronavirüs bulaşabilir mi?' sorusuna neden oldu. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara da bu konuda kendisine gelen soruları sosyal medya hesabından cevapladı.

18.01.2021-14:18 - (Son Güncelleme: 18.01.2021-14:18) Ekmekten Koronavirüs Bulaşır mı? Koronavirüs Gıdadan Bulaşır mı?

Bir yıldan fazla bir süredir tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs vakalarındaki yeni artışlar umutsuzluğa neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde Çin'de bir dondurma firmasının dondurmasında koronavirüse rastlanması üzerine, gıdalardan virüs bulaşıp bulaşmadığı yeniden gündeme geldi. Gıdadan koronavirüs bulaşır mı? Ekmekten koronavirüs bulaşır mı?

EKMEKTEN KORONAVİRÜS BULAŞIYOR MU?

Koronavirü Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara bu konuda adeta soru bombardımanına tutuldu. Prof. Dr. Kara, vatandaşların kendisine sorduğu soruları sosyal medya hesabından cevapladı.

Çin’deki dondurmalarda koronavirüs tespit edilmesi hakkında soruya yanıt veren Prof. Dr. Ateş Kara, bu durumun büyük ihtimalle üretim sırasında koronavirüs pozitif birinden bulaş olması ile alakalı olabileceğini açıkladı.

EKMEK SATAN KİŞİ KORONAYSA EKMEKTEN BİZE BULAŞIR MI?

Ekmek satan kişilerin sigara içerken elini ağzına değdirdiğini sonra da ekmeğe değdiğini belirten bir kişinin 'O kişide korona varsa ben de eve gelince o ekmeği yersem bana da koronaviürs bulaşır mı?' sorusunu da yanıtlayan Kara, kişinin eliyle aynı noktaya dokunması, sonrasında göz, burun veya ağzına götürmesi durumunda riskin olabileceğini belirtti. Ancak bu şekilde geçişi destekleyen bilimsel veri olmadığının altını çizen Prof. Dr. Kara 'Elinizi yıkadığınız anda risk kalmaz.' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal