19 Ağustos 2019
  • °
  • Ankara 20°
  • Izmir 27.22°
İmsak 04:35
Güneş 06:10
Öğle 13:13
İkindi 17:00
Akşam 20:06
Yatsı 21:35
BIST95.286
Dolar5,6595
Euro6,2755
Altın272,17

Ekmeğin Küflü Yeri Atıldığında Geri Kalanı Yenir mi?

Küflenmiş yiyecekleri israf olmasın diye bunu koparalım diğer kısmını yiyelim demiş olabilirsiniz. Ancak israf yapacağım derken sağlığınızdan olabilirsiniz.

Ekmeğin Küflü Yeri Atıldığında Geri Kalanı Yenir mi?

Ekmeğin Küflü Kısmı Atıldığında Geri Kalanı Yenir mi?

Genel rivayet küflü kısmı atıp geri kalanı yemek olsa da aslında bu bir hatadır. Zira siz fark etmeden kansere sebep olabilecek bir hareket yapmış olursunuz.

 

KANSERE SEBEP OLUYOR

Ekmeğin küflü bölgelerini atıp geri kalanını yemek oldukça sağlık sorunu yaratabilir. Çünkü küflü ekmeğin küf görünmeyen bölgelerine de gözle görünmeyen kökler ilerlemiş ve küf siz farketmeseniz de içine ve derinine işlemiştir. Küflü ekmek de aflatoksin, mikotoksin sporları içinde barındırdığı için bu durum otomatikman kansere sebep olur. 

EKMEĞİN KÜFLENME AŞAMASI

Ekmekler uzun vakit atmadığınızda yeşil ve gri küf tabakası meydana gelir. Bu yapı gelişmiş sporlardır. Bu oluşumların kökleri ekmeğin içlerine dek nüfuz ederek ekmeğe hakim olur ve sağlıksız yapar. Siz sporların kök kısımlarını göremeseniz de onlar ordadır. Bunu unutmamak gerekir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri