Eklem Romatizması Nedir Kimlerde Görülür? Tedavisi Var mıdır?

Eller ve ayaklar da dahil olmak üzere pek çok eklemde ağrı, şişlik ve genellikle yarım saati aşan sabah katılığı veya tutukluğu ile karakterize kronik romatizmal bir hastalıktır.Peki romatizma kimlerde görülür? Tedavisi var mıdır? İşte cevabı...

14.05.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-12:54)

Dünya çapında RA, ırka veya menşe ülke farketmeksizin popülasyonun yaklaşık yüzde 1'inde gelişmekte ve kadınları, erkeklere oranla 2 ila 3 kat daha fazla etkileyen bir hastalık olarak bilinir.

BELİRTİLER KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞİR  

Anormal genetik ortamda uygunsuz çalışan bağışıklık sistemi, eklemlere ve bağ dokularına zararlıdır. Haliyle, bu hastalık erken dönemde saptanıp hastalara uygun tedavi göülmez ise çoğunlukla eklemlerde şekil bozukluklarına ve iç organlarda tahribata sebep olabilir. Ateş, halsizlik, kilo kaybı ve iştahsızlık gibi  belirtiler hastalığın erken döneminde ortaya çıkabilir. 

BUNLARA DİKKAT EDİN   

Stresinizi azaltın; Stres, her hastalıkta olduğu gibi romatoid artrit hastaları için de bir risk etkenidir. Hastalarda var olan ağrının şiddeti, stres nedeniyle yükselebilir. 

Sigara tetikliyor: Sigara alışkanlığı romatoid artriti etkileyen bir faktör olduğu gibi, kalp-damar hastalıkları riskini romatizma ile beraber ciddi olarak arttırır.

Ağız hijyeni önemli: Yapılan bazı klinik araştırmalarda ağız florasındaki bazı bakterilerin sebep olduğu diş eti enfeksiyonlarının, iltihaplı eklem romatizmasını tetiklediği ortaya çıkmıştır. Haliyle ağız-diş bakımı, hastalık alevlenmelerinin önlenmesinde önem taşır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal