Eklem Ağrıları Nedir? Eklem Ağrılarına Ne İyi Gelir?

Eklem ve kemik ağrıları kişinin günlük yaşamını olumsuz etkiler. Ancak evde hazırlayabileceğiniz bitkisel kür ile kemiklerinizi güçlendirebilir eklem ağrılarına neden olan iltihabı yok edebilirsiniz. Eklem ağrılarına ne iyi gelir? Eklem ağrılarına iyi gelen bitkisel kür nasıl hazırlanır? İşte detaylar…

01.09.2020-10:35 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-10:32) Eklem Ağrıları Nedir? Eklem Ağrılarına Ne İyi Gelir?

Bilinçsiz yapılan ağır egzersizler ve vitamin eksiklikleri kemik ve eklem hastalıklarına neden olmaktadır. Aynı zamanda eklem ağrıları artrit, gut, osteoartrit sorunlarından ve bazı otoimmün hastalıklarından da kaynaklanıyor olabilir. Bu sağlık sorunları göz ardı edilirse omurilikteki değişiklikler daha farklı hastalıklara da neden olabilir. Bundan dolayı size bu hastalıkları önlemenize yardımcı olacak ve eklem ağrılarınızı tedavi edecek sihirli bir bitkisel kürden bahsetmek istiyoruz. İşte detaylar…

EKLEM AĞRILARINI TEDAVİ EDEN BİTKİSEL KÜR TARİFİ

Eklem ağrısı şikayetiniz varsa bu kürü mutlaka denemelisiniz. İşte eklem ağrılarını tedavi eden kür için gerekli malzeme listesi ve yapılışı…

Zencefil; Bağışıklık sistemini güçlendirerek, kan dolaşımını iyileştirir ve artriti ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Zerdeçal; Zerdeçal, anti enflamatuar özellikleri sayesinde osteoarterit ve romatoid arterit sorunlarını ortadan kaldırır. Bunun yanı sıra, zerdeçalın antioksidan özelliği hücrelere zarar veren serbest radikallerin yok olmasını sağlar. Hafif eklem ağrılarına, romatizma ağrılarına ve iltihaplara da iyi gelir, ağrıları giderir.

Karabiber; İçeriğinde bulunan zengin besin değerleri ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve gut hastalığını önlemeye yardımcı olur. Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu toksinlerden arındırır.

Havuç; Besin değeri sayesinde kemik ve eklem sağlığını iyileştirir.

MALZEMELER

  • 5-6 orta boy taze havuç
  • 1 tutam öğütülmüş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu

NASIL YAPILIR?

Havuçları yıkayıp soyduktan sonra küp küp doğrayın. Ardından tüm malzemeyi bir blendere koyun ve parça kalmayıncaya kadar blenderdan geçirin.

NE ZAMAN İÇİLİR?

Bu malzemeler bir günlük tüketim için yeterli olacaktır. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinden 30 dakika önce olmak üzere günde üç öğün 50 ile 60 ml.  (yaklaşık yarım çay bardağı) bu kürden tüketilmesi önerilmektedir.

10 gün boyunca bu kürü içip, 7-10 gün aradan sonra tekrar 10 gün daha için. Bundan sonra eklem ağrılarınızın hafiflediğini ve daha az ağrı hissettiğinizi fark edeceksiniz. Kronik hastalığınız varsa bu tedavi yöntemini 2-3 ayda bir tekrarlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal