Egzersiz Depresyonu Önlüyor

Depresyon kişinin tüm hayatını olumsuz etkileyebiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre, sıkça egzersiz yapan kişilerin depresyon riskinin diğerlerine göre yarı oranda olduğu tespit edildi.

14.11.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 14.11.2020-10:48) Egzersiz Depresyonu Önlüyor

Sağlıklı bir yaşam için tavsiye edilenler arasında olan egzersiz, sadece fiziksel değil, psikolojik anlamda da etki ediyor. İngiltere’de gerçekleştirilen bir araştırma doğrultusunda, sık biçimde egzersiz yapmayan kişilerin depresyona iki kat daha fazla yakalandığı tespit edildi.

The Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, University College London’da görevli olan bilim insanları, egzersiz ve depresyon ilişkisindeki etkileri incelemeye aldı.

Çalışmada, 40 ile 69 yaş aralığında 150 binden fazla katılımcı 7 yıl kadar incelendi. Aynı zamanda katılımcıların depresyon ve kaygı düzeylerinin incelenmesi adına anket doldurmaları sağlandı. 

Araştırmada sıkça spor yapmayan ve kasları zayıf olan kişilerin, egzersiz yapanlara oranla depresyon ihtimalinin iki kat daha yüksek olduğu ve kaygı oranlarının yüzde 60’ın üstünde olduğu tespit edildi. 

Diğer taraftan bilim insanları, sık egzersiz yapan kişilerin 7 yılın sonunda daha sağlıklı bir zihin elde ettiği tespit edildi.

Araştırmanın baş ismi olan Aaron Kandola, ‘Bu araştırmayla, fiziksel sağlık ile zihin sağlığı arasında bir ilişki olduğuna dair daha fazla kanıt ortaya koyduk. Egzersizler sadece fiziksel sağlık için değil zihin sağlığı için de yararlı olabilir.’ ifadelerine yer verdi.

Daha önceden gerçekleştirilen araştırmada, egzersiz yapan kişilerin akıl hastalıklarına yakalanma ihtimalinin daha az olduğu aktarılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal