Araştırmanın sonucu yayınlandı: Duş almanın öyle bir faydası ortaya çıktı ki artık sudan çıkmayacaksınız

İş hayatı, sosyal hayat, aile vs. derken zamanın nasıl geçtiğinin farkına varamıyoruz çoğu zaman. Böyle durumlarda da duş almaya yeterince zaman ayıramadığımız oluyor. Peki duş almanın vücuda nasıl bir faydası olduğunu biliyor musunuz? Sizin için merak edilenleri araştırdık.

29.04.2017-11:08 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-12:06)

Birçoğumuz yaz gelse de denize gitsek diye bekler, çünkü hemen hemen herkes suyla temas etmeyi sever. Ancak yoğun iş temposu, sürekli bir şeyleri yetiştirmek için verdiğimiz koşuşturma derken, duş almaya çok fazla vakit ayıramadığımız durumlar olur. Ancak son dönemlerde öyle bir araştırma yapıldı ki, sonuçlarını okuyunca her gün duş almak isteyeceksiniz. İşte duş almanın faydaları….

Duş almanın öyle bir faydası ortaya çıktı ki 

-Yapılan bir araştırmada uzmanlar, uzun süre duş almanın kişinin üzerinde oluşan stresi azalttığını ve ruhu sakinleştirdiğini belirtti. Ha böyle olunca stresten uzaklaşan vücut, sivilce ve lekelenme gibi cildi erkenden deforme eden şeylerinden de kurtuluyor. 

-Uzun süre duşta kalmak, kalori yakımına neden olur. Duş almanın da spor yapma etkisi vardır. 

-Uzun süre sıcak suda duş almanın kas ağrılarına mucizevi etkiler sağladığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle duşta uzun süre kalınmasını tavsiye ediyoruz.

-Son zamanlarda yapılan araştırmalarda, uzun süre duş almanın kan şekerini düşürdüğü tespit edilmiştir. Bu nedenle uzmanlar, sık sık duş almanın faydalı olduğunu belirtti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal