Duş Alırken Klozet Kapağı Açık Kalırsa Ne Olur?

Birçok kişi lavaboya gittiği zaman klozet kapağının kapalı olup olmadığına pek dikkat etmez. Ancak dikkat edilmeyen bu durum duş alırken ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Duş alırken neden klozet kapağını kapatmalıyız? İşte cevabı…

25.04.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 26.07.2021-17:01)

Klozet kapağını açık bırakanlardansanız eğer haberimizi dikkatle okuyun. Kullanılmadığı durumlarda kapalı tutulması gereken klozet kapağı, özellikle duş alırken açık bırakıldığında bazı sağlık sorunlarına neden olmakta. 

Keyifli bir duş için banyoya girdiğinizde her şeyi unutun ama klozet kapağını kapatmayı unutmayın. Zira açık bırakılan klozetler etrafa hatta diş fırçanıza bile bakteri saçabilir.

KAPAĞI KAPATIN BAKTERİLERDEN KURTULUN!

Klozet tuvaletler banyoda en sık bakteri üreyen yer. Sifonu çekmek de her zaman tam fayda sağlamıyor.

Eğer klozet kapağınız açık halde duşa girerseniz, sıcak ve nemli hava, banyonun her yerine yayıldığı gibi klozetinizin içine ve çevresine de yayılır. Eğer kapağı açıksa oluşan nemli ve sıcak havanın etkisiyle bakteriler hızla çoğalıp nemli hava vasıtasıyla banyonun her yanına yayılmasına sebep olur. 

Yapılan araştırmalar klozet kapağı açık şekilde duş alınan bir banyoda klozet bakterilerinin diş fırçalarına bile yapıştığını gösteriyor. Hiçbirimiz klozet bakterisiyle dişlerimizi fırçalamak istemeyiz tabi ki. 

DUŞ BİTİNCE DE HEMEN AÇMAYIN!

Banyonuzda hijyeni korumak ve sağlıklı kalmak istiyorsanız, klozetin kapağını kapatın ve sifona basın. Ardından duşunuzu alın. Duştan çıktıktan sonra banyodaki nemli ve sıcak hava dağılmadan kapağı açmayın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal