Dünya'da İlk Kez Doğmamış Bebekte Covid-19 Görüldü

Fransa’da 23 yaşındaki bir kadının doğmamış bebeğinde Coronavirüs tespit edildiği bildirildi. Bu durum dünyada ilk kez doğmamış bir insanda görülen Coronavirüs vakası olarak tarihe geçti.

15.07.2020-10:10 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-10:32) Dünya'da İlk Kez Doğmamış Bebekte Covid-19 Görüldü

Bilim insanları, Nature Communications dergisinde ‘SARS-CoV-2 (Covid-19) enfeksiyonunun transplasental bulaşması’ başlıklı yayınladıkları makalede detayları anlatılan vakanın, tıp dünyasında yeni bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

CORONAVİRÜS RAHİMDE BULAŞABİLİYOR

Coronavirüsün görüldüğü günden bu yana, doğmamış bir çocuğun Coronavirüse rahim içinde yakalanabileceğini gösteren çok az bilgi bulunuyordu. Ancak, Paris'teki bir hastanesinde çalışan makale yazarları, ‘SARS-CoV-2'nin transplasental bulaşması’nın  mümkün olduğunu ortaya koydu.

Araştırmacılar, 23 yaşında 35 haftalık hamile olan bir kadının ateş ve öksürük şikayetleriyle 24 Mart’ta hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Anne adayına yapılan Coronavirüs testinde pozitif çıktı. Bunu ardından hemen sezaryen ile doğum yapan annenin erkek bebeği oldu ve hemen hastanenin doğum sonrası yoğun bakım ünitesine alındı. Bebeğin de Covid-19 hastası olduğunu belirten doktorlar, tedavisinin ardından anneyle birlikte 18 gün sonra taburcu edildiğini yazdı.

ÇOCUKTA BEYİN İLTİHABINA RASTLANDI

Doktorlar, plasenta aracılığıyla anneden kan dolaşımıyla bebeğe Coronavirüs geçmesinin bebeğin beyninde iltihaplanmaya neden olduğunu söyledi. Yazarlar, ‘Plasenta, Coronavirüs enfeksiyonu tarafından tetiklenen ciddi sistemik maternal inflamatuar durumla tutarlı, akut ve kronik inflamasyon belirtileri gösterdi’ ifadelerini kullandı.

Mart ve Nisan aylarında da İtalya'da 31 kadın üzerinde yapılan küçük araştırmada, anne karnındaki bebeklerin Coronavirüse yakalanabileceğini gösteren bulgulara rastlanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal