Düdüklü Tencere Zararlı mı?

Düdüklü tencerelerin patlama tehlikesini biliyoruz. Ancak yemek pişirirken sağlıklı mı yoksa zararlı mı bunu bilmek gerekir.

Düdüklü Tencere Zararlı mı?

Düdüklü tencereler mutfakta vazgeçilmezlerdendir. Peki, sağlığımız açısından bize zarar verir mi yoksa tehlikeli değil midir?

DÜDÜKLÜ TENCERE SAĞLIKLI MI?

Elde edilen kemik suyu dondurularak muhafaza edilebilir, gerek oldukça yemeklerin içine karıştırılır. Ancak ana yemek daha sonra yine olağan tencerede ağır ateşte pişirilmelidir. Yemeğin sebze bileşenleri düdüklü tencereye yerleştirildiğinde genellikle erirler, yani doku özelliklerini yitirirler.

Eskilerin bir sözünden yola çıkarak misal veren Dr. Dizdar, "Eskilerin bir sözü vardır, 'Hatır uğruna çiğ tavuk tükenir' diye şimdi çiğ tavuk lastik gibi olduğu için yenmesi mümkün olmaz o nedenle bu sözü söylenir. Düdüklü tencere bu lastik gibi kıvamı yani kolajen gibi moleküllerin suya geçmesini rahatlaştırır. Bu basınç altındaki method başka alanlarda da nitekim kullanılıyor.
Bunlar düdüklü tencereden etkilenmiyor ama öteki hassas moleküler barındıran, B vitamini taşıyan yemekler düdüklü tencereden etkileniyor. Bu yemekleri sağlıklı pişirme methodu tencerede kısık ateşte uzun zamanda pişirmek lazımdır veya fırında pişirirsiniz ama mikrodalga değil. Evimizdeki olağan fırınlarda pişirmek lazımdır" ifadelerde bulundu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri