DSÖ 120 Milyon Kovid-19 Hızlı Test Kiti Sağlayacak

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs için en fazla 5 dolardan yaklaşık olarak 120 milyon olan hızlı test kitlerini düşük ve orta gelire sahip olan ülkelere sunulacağı duyuruldu.

29.09.2020-09:10 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-09:10) DSÖ 120 Milyon Kovid-19 Hızlı Test Kiti Sağlayacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentinde yer alan merkezinde video konferans yöntemiyle basın toplantısı yaptı.

Bir müjdesi olduğundan bahseden Ghebreyesus, DSÖ ve ortaklarıyla birlikte yaptıkları bir anlaşma sayesinde hızlı sonuç veren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test kitini düşük ve orta gelirli ülkelere sunacaklarını aktardı.

Ghebreyesus, hızlı tanı kitlerinin 15-20 dakikada sonuç verdiğinin altını çizerek, ‘Şu anda birim başına fiyatı maksimum 5 ABD doları. Bunlar PCR testlerinden önemli ölçüde daha ucuz ve fiyatın düşmesini bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

DSÖ'nün ortaklarından Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın üretici firmalar Abbott ve SD Biosensor ile gelecek 6 ay içerisinde 120 milyon hızlı test kiti üretilmesi konusunda anlaşma yaptıklarını belirten Ghebreyesus, ‘Bu, özellikle laboratuvar tesisleri veya yeterince eğitimli sağlık çalışanları olmayan, ulaşılması güç bölgelerde (ülkelerde) geniş çaplı test yapılmasını sağlayacak’ dedi.

Ghebreyesus, hangi ülkelere hızlı test kitlerinin dağıtılacağını söylemedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal