Döner Ustası Korona'ya Meydan Okudu

Erzincan'da vaka sayılarının artmasıyla, çeşitli kısıtlama kararları alındı. Alınan kararların ardından 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlara kısıtlama getirilmesini doğru bulan döner ustası, koronaya meydan okudu.

14.09.2020-18:05 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-18:05) Döner Ustası Korona'ya Meydan Okudu

Kronik rahatsızlığı bulunanların ve 65 yaş üstü olan kişilerin 11.00-18.00 saatleri haricinde sokağa çıkmalarının yasak olduğu Erzincan’da döner ustası olan Ercan Çapar, ‘Korona bana gelirse pişman olur’ ifadelerini kullandı.

65 YAŞ VE ÜZERİNE KISITLAMA

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun, il genelinde salgını önlemek için açıklanan tedbirlere yeterince uyulmamasının, hastalığın yayılımını artırması ve toplum sağlığını riske atması gerekçesiyle Erzincan için kısıtlama kararı alındı. Valilik tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların 11.00-18.00 saatleri dışında sokağa çıkmalarının yasaklandığı belirtildi.65 üzeri ve kronik hastalığı olan kişilerin pazar yerleri, alışveriş merkezleri, kulüp ve dernek binaları ile lokal girişlerine, cenaze törenleri, düğün ve nikah törenlerine katılmasına da izin verilmeyeceği açıklandı.

HES KODU GEREKİYOR

Aynı zamanda alışveriş merkezleri, otel ve pansiyonlara girerken HES kodu sorgulaması ve durumu uygun olmayanların girişlerine izin verilmemesine karar verildi. Bu uygulamaya uyulmaması durumunda ise kolluk kuvvetlerine bildirilmesi ve gereken tedbirlerin alınması gerekiyor. Kurallara uymayanlara ise idari para cezası kesiliyor. Yapılan açıklamada, duruma göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK'nin 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin yapılmasına karar verildiği duyuruldu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen haftaki açıklamasında günlük hasta sayısı en çok artan 5 ilden birinin Erzincan olduğunu belirtmişti.

Erzincan’da alınankısıtlama kararını destekleyen Ercan Çapar,  ‘Yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlar için zor bir dönem. O yüzden sürekli, et, paça, sarımsak ve soğan yiyorum ki korona bana gelmesin. Gelirse de pişman olur zaten’ dedi. Koronavirüse karşı önleyici olmasa da et, paça sarımsak ve soğan vücut bağışıklığını güçlendiren besinler arasında yerini almakta.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal