Dondurmayı Kaşıkla Yemeyin! Bakın Hangi Hastalığa Neden Oluyor?

Dondurmayı ne ile yediğimiz de farkeder mi demeyin? Dondurmanın kaşıkla yenmesi tahmin edemeyeceğiniz sorunlara neden olabilir. Uzmanlar dondurmanın yalanarak yenilmesinin daha sağlıklı olduğunu söylüyor.İşte sebebi!

16.07.2019-12:34 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-12:26) Dondurmayı Kaşıkla Yemeyin! Bakın Hangi Hastalığa Neden Oluyor?

Dondurmayı kaşıkla yemenin zararlı olduğunu duymuş muydunuz? Uzmanlar uyarıyor! Dondurmayı kaşıkla sakın yemeyin! Peki dondurmayı kaşıkla yemenin ne gibi zararları olabilir? Tüm merak edilenleri sizin için derledik.

DONDURMAYI KAŞIKLA YEMEYİN! 

Uzman Dr. Mehmet Soysaraç, özellikle çocukların dondurmayı kaşıkla yemek yerine yalayarak yemesinin üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olmaması için daha yararlı olduğunu söyledi.

Soysaraç, "Dondurma yerken neye dikkat etmek gerekir bu oldukça önemli bir konudur. Üst solunum yolu hassas olan kişiler, özellikle çocuklar dondurmayı kaşıkla değil de yalayarak tüketmelidir. Yine midesi hassas olanlar dondurmayı ölçülü bir şekilde yemelidir. 100 gram dondurmada 100 kalori olduğunu biliyoruz. Şekeri olanlar ve diyet yapanlar da dondurma yerken dikkat etmelidir'' dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal