Domuz Gribi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Domuz gribi, H1N1 tipi virüsten kaynaklanır ve insanlarda hastalığa sebep olur. Domuz gribinin belirtileri, mevsimsel gripten farklı değildir. Peki domuz gribinin belirtileri nedir?

05.02.2019-08:44 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-08:37) Domuz Gribi Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Domuz gribi, H1N1 tipi virüsten kaynaklanır ve insanlarda hastalığa sebep olur. Domuz gribinin belirtileri, mevsimsel gripten farklı değildir. Peki domuz gribinin belirtileri nedir? İşte detaylar...

Domuz gribine yakalanan kişiler, hastalığın belirtilerinin başlamasından bir gün öncesi ve 7 gün sonrasına kadar bulaştırıcı durumundadır.

Domuz Gribinin Belirtileri

● Ateş,

● Öksürük,

● Boğaz ağrısı,

● Yaygın vücut ağrısı,

● Baş ağrısı,

● Üşüme

● Yorgunluk

● Bazı vakalarda ise kusma ve ishal de görülür.

En Çok Kimlerde Görülür?

Risk grubu, özellikle 2 ve 5 yaş altı çocuklar, hamileler, kronik hastalığı olanlar, astım, KOAH, kalp hastalığı, diyabeti olanlar, bağışıklığı baskılanmış olanlar ve REYE sendromu nedeniyle 19 yaş altı kan sulandırıcı tedavisi alanlardır.

Domuz Gribinden Korunmanın Yolları

Domuz gribinden korunmak için aşı yaptırılmalı ve hijyen kurallarına önem verilmelidir. H1N1 virüsünden korunmak için birtakım basit önlemler almanız gerekiyor. İlk olarak bağışıklık sisteminizi güçlendirmelisiniz. Bunun için öncelikle sağlıklı beslenmeli ve spor yapmalısınız. Stresten uzak yaşamalısınız. H1N1'den korunmak için grip aşısı da olabilirsiniz. Özellikle hamileler, küçük çocuklar, kalp hastalığı, diyabet, KOAH, ve bağışıklık sistemi yetmezliği hastalığı olanlar grip aşısını yaptırmalıdır.



Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal