Domatesi Buzdolabında Saklarsanız Bakın Ne Oluyor!

Sebze ve meyvelerin ömürlerini uzun tutmak ve taze kalmalarını sağlamak için buzdolabına güvensek de aslında hem biçimini hem de sağlığımızı bozuyor.

10.09.2019-11:00 - (Son Güncelleme: 10.09.2019-10:57) Domatesi Buzdolabında Saklarsanız Bakın Ne Oluyor!

Domates kesinlikle buzdolabında saklanmaması gereken besinlerden biridir. Bunun sebebi ise oluşturduğu zararlar olabilir.

DOMATES BUZDOLABINDA SAKLANIR MI?

Domates, alfa-lipoik asit, likopen, kolin, folik asit, beta-karoten ve lutein başta olmak üzere oldukça çeşitli faydalı besin ve antioksidanlar barındırır. Domatesi bozulmasın, daha uzun zaman taze kalsın diye buzdolabında muhafaza ederseniz, hem tadında hem de dokusunda bir farklılık olacaktır. Domatesin ortalama 10 derecenin altında bir sıcaklıkta muhafaza edilmesi, faydalı özelliklerinin kaybolmasına ve tadının da farklılaşmasına sebep olur. Fransa’da yapılan bir çalışmada, 20 derece sıcaklıkta muhafaza edilen domateslerin var olan bileşenlerini korumalarının yanı sıra daha çok üretmeyi sürdürdüğü ortaya konuldu.
Domatesleri soğuturken, hücre duvarlarındaki membranlar hasar görür ve bu da dokusunda bozulmaya sebep olur. Bunun yerine, domatesleri oda sıcaklığında ve güneş ışığından uzak bir alanda tutmak en makul olandır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal