Doğurganlığı Arttıran Besinler!

Beslenme alışkanlığı doğurganlığı etkileyen en önemli etkilerin başında gelir. Bu besinleri tüketerek sağlıklı bir hamilelik geçirebilirsiniz...

05.01.2018-17:22 - (Son Güncelleme: 05.01.2018-17:19) Doğurganlığı Arttıran Besinler!

Beslenme alışkanlığı doğurganlığı etkileyen en önemli etkilerin başında gelir. Çinko, kalsiyum, magnezyum, B, C ve E vitaminleri içeren besinleri yemek doğurganlığınızın artmasını sağlar.

FINDIK, CEVİZ, BADEM

Sağlıklı yağ içeren fındık, badem ve ceviz içerdikleri E vitamini sayesinde daha sağlıklı bir ilişki hayatına sahip olursunuz.

KURU BAKLAGİLLER

Mercimek, börülce gibi kuru baklagiller protein ve demir bakımından zengindir. Bununla birlikte B vitamini, magnezyum ve kalsiyum içerirler.

YUMURTA

Yumurta, protein, A ve D vitaminleri içerir. Özellikle A vitamini üreme için gerekli bir vitamindir. Doğurganlığınızı artırmak istiyorsanız kahvaltılarınıza bir yumurta tüketebilirsiniz.

SAĞLIKLI YAĞLAR

A, D, E ve K vitaminleri yağda çözünen vitaminler olduğu için bu dönemde mutlaka sağlıklı yağları kullanmalısınız. Genellikle kandaki D vitamini oranının yeterli miktarda olması kısırlığı engelliyor. Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, avokado yağı gibi yağlarla vitamin alımınızı destekleyebilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal