Doğum Ağrılarınız Bu Sayede Azalacak!

Anne adaylarının artık daha rahat doğasında seyreden müdahalesiz doğum yama istekleri olduğu belirten uzmanlar bunu nasıl olabileceğini anlattı.

03.12.2019-11:49 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-11:36)

Günümüzde anne adaylarıyla ilgili yeni açıklamalarda bulunan uzmanlar, doğum ağrılarını azaltacak esanslardan bahsetti bazı doğal yağlarla doğum ağrılarınız azalacak.

DOĞUM AĞRILARINIZ BÖYLE AZLACAK

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu, normal doğum için takip ettikleri anne adaylarının doğum esnasında olabildiğince aktif ve hareketli olmalarını tercih ettiklerini bildirdi. Bu şekilde anne adayının ağrıya odaklanmadığını ve süreci daha pozitif şekilde takip etmesine yardımcı olduğunu belirten Yazıcıoğlu, doğum esnasında anne adayının dikey pozisyonda yer çekiminden faydalanarak doğumu gerçekleştirmesinin ağrıyı yönetmede büyük oranda fayda sağlayacağını kaydetti. 

Anne adayının şiddetli bir bel fıtığı olabilir veya epidural anestezinin yapılacağı bölgede bir cilt rahatsızlığına sahip olabilir. Bu durumlarda epidural anestezi yapılamayacağı için anneyi ağrılar içinde bırakmaktansa veya sırf ağrı nedeniyle sezaryene almaktansa, ilaç dışı yöntemlerle annenin rahatlamasında fayda sağlayabiliriz" diye konuştu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal