Doğal Probiyotik Nasıl Yapılır?

Evde hazırlayacağınız doğal tarifler ile siz de probiyotik ihtiyacınızı tablet ve ilaçlara gerek kalmadan bu doğal çözümler ile karşılayabilirsiniz. Detaylar haberimizde...

05.02.2020-11:17 - (Son Güncelleme: 26.01.2022-14:38)

Vücutta ikinci beyin olarak işlev gören bağırsaklar, faydalı bakteriler ile birlikte fonksiyonlarını tam olarak yerine getirmektedir. Eğer bağırsaklarınız doğru çalışmaz ise yaşam kalitenizi olumsuz etkileyecek sorunlarla başınız derde girebilir. Evde hazırlayacağınız doğal tarifler ile siz de probiyotik ihtiyacınızı tablet ve ilaçlara gerek kalmadan bu doğal çözümler ile karşılayabilirsiniz. Hem leziz hem de probiyotik kaynağı olan tarifleri sizin için derledik.

EV YAPIMI TURŞU

Ev yapımı için gerekli malzemeler:

- 1 adet beyaz lahana

- 7 adet havuç

- 1 adet karnabahar

- Yarım bardak sarımsak

- 1 adet limon

Turşu suyunu hazırlamak için:

- 2 kaşık limon tuzu

- 1,5 litre su

- 1 bardak salamura tuz

- 1 bardak üzüm sirkesi


Beyaz lahanayı irice havuçları ise halka şeklinde doğrayıp limonu yuvarlak halkalar şeklinde dilimleyin. Turşu bidonunun dibine lahanayı, karnabaharı ve havuçları dizerek aralara da sarımsakları ekleyin. Bidonun üzerine limonları yerleştirerek turşu suyu için bir kaba tüm malzemeleri koyup karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerinden bidonunuza boşaltıp ağzını sıkıca kapatarak turşunuzu güneş görmeyen nemli bir ortamda saklayın. Şimdiden afiyet olsun.

KOMBUCHA ÇAYI

Kombucha çayı için gerekli olan malzemeler:

- 3 ila 4 litre su

- 1 su bardağı esmer toz şeker

- Kombucha mantarı mayası

- 30 gr siyah çay 

KOMBUCHA ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Suyu bir tencereye ekleyerek kaynatın su kaynamaya başlayınca 1 su bardağı esmer toz şekeri ilave ederek karıştırın. Şeker çözününce tencereyi ocaktan alarak siyah çayı tencereye ekleyip demlenmeye bırakın. Karışım soğuduğunda ise süzerek cam bir kavanoza aktarın ardından Kombucha mantarını ılık su ile yıkayarak kavanoza koyun. Kavanozun hava almaması için ağız kısmını temiz bir bez ile örterek lastik geçirin. Kavanozu 5 ila 10 gün arası oda sıcaklığında güneş almayan bir yerde muhafaza edin. Mayalanan kombucha çayını aç karna afiyetle tüketebilirsiniz.

EV YAPIMI KEFİR

Ev yapımı kefir için ihtiyacınız olan 2 adet malzeme var. Biri pastörize süt veya günlük süt diğeri de kefir mayası.

Plastik kaşık yardımı ile kefir mayalarını cam kavanozun dibine koyun. Miktarını belirlediğiniz oda sıcaklığındaki sütü yavaşça kavanoza boşaltarak kavanozun ağız kısmını bir tülbent veya delikli bir bezle örterek lastik geçirin. Karanlık bir ortamda kavanozu 1 gün boyunca bekletin. Ertesi gün plastik veya ahşap süzgeç ile süzün.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal