Doğal Pekmezin Bakın Nelere Faydası Çıktı!

Pekmez, genellikle soğuk günlerde daha fazla tüketilen bir şifa kaynağı olan besindir. Doğal yollarla elde edilen pekmezin sağlık açısından da oldukça önemli faydaları vardır.

31.01.2018-10:29 - (Son Güncelleme: 24.02.2018-09:20) Doğal Pekmezin Bakın Nelere Faydası Çıktı!

Pekmez içeriğinde protein, lif, sodyum, potasyum, kalsiyum, demir ve A, C vitaminleri bulundurur. Besin değerleri sayesinde hastalıklara karşı koruyucu özelliği vardır. Pekmezi, yoğurda ekleyerek ara öğünlerinizde veya kahvaltıda tüketebilirsiniz. Tatlı yapımında şeker yerine doğal pekmezden yararlanın.

İşte doğal pekmezin mucizevi faydaları…

Kanser hücrelerinin oluşumunu engellemektedir.

Düzenli olarak tüketildiğinde bağırsaklardaki zararlı oluşumları temizler.

Kemik ve diş sağlığı için gerekli tüm mineralleri içeriğinde barındırır.

Kanın pıhtılaşmasını önleyerek kalbin dostudur.

B6 vitamini içermesinden dolayı sinir sistemini güçlendirir.

Kansızlık nedeniyle oluşan demir eksikliğini giderir.

Pekmez en güçlü antioksidanlardan biridir.

Vitamin ve mineral bakımından zengin olması nedeniyle sindirim sistemini düzenler.

İçerdiği sağlıklı yağlardan dolayı enerji kaynağı görevi görür.

Pekmez cilt sorunlarını giderir.

Karaciğerin dostu olduğu gibi soğuk algınlığına da oldukça iyi gelir.

Emziren anneler için sütün kalitesini arttırır.

Kilo vermeye yardımcı bir besindir.

DOĞAL PEKMEZ NEDİR ?

Doğal pekmez, pekmez çok sevilen ve bir çok faydası olduğu bilinen bir gıdadır ve dut üzüm keçi boynuzu gibi meyvelerden oldukça sık yapılır. Yapımı ise bu meyvelerin toplanıp temizlenip kaynatılması aşamalarından geçer. Pekmezin besin değeri oldukça yüksektir ve kansızlığa çok iyi gelir. Bir çok hastalığın tedavisinde de kullanılır. Özellikle mide ülseri soğuk algınlığı ve öksürükte vazgeçilmez besin kaynaklarından biridir. Evde dut reçeli yaparken isteğe göre miktar ayarlanır ve dutlar temizlenir ayıklanır ve güzelce yıkanır. Bir tencereye alınır ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır daha sonra bir bez torbaya konularak süzülür ve posasından çekirdeklerinden arındırılır süzülen bu hali tekrar yayvan bir kaba alınır ve kaynatılmaya devam edilir. Kaynatıldığı esnada üzerine köpükler birikir bu köpüklerin bir kaşık ya da kepçe yardımıyla alınması gerekir yoksa pekmezin tadını ve rengini bozabilir. Pekmezin kıvamının çok akışkan olmaması gerekir bu nedenle iyice kaynatılması gerekir. Kıvamının anlaşılması için düz bir tabağa bir damla damlatılır ve dağılmıyorsa koyulaşması tamamdır ocağın altı kapatılabilir. Yoksa biraz daha kaynaması gerekir. Kıvamı tam olarak ayarlanınca önce dinlenmeye alınır ve bir kaç saat dinlendirilip soğutulduktan sonra kaplara konur ve serin yerde muhafaza edilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal