Doğal Güzellik İçin Yapılacaklar

Doğal Güzellik için Günlük Bakım Nasıl Yapılmalı? Doğal Güzellik için Nelere Dikkat Etmeli? Doğal Güzellik için Vücut Bakımı Nasıl Yapılır? İşte Doğal Güzellik için Yapılacaklar...

16.06.2020-14:15 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-14:10) Doğal Güzellik İçin Yapılacaklar
Pürüzsüz bir cilt ve pürüzsüz bir tene sahip olmak için her gün bakım yapmak gerekiyor. Doğru bakım ürünlerini tercih ederek kısa sürede cilt sorunlarından kurtulabilirsiniz. Doğal maske ve peelingler de istediğiniz görünümü kazanmanız için yardımcı olacaktır. Doğal güzellik için yapılacaklar ve nelere dikkat edileceği konusunda bilmeniz gereken püf noktalar var. Haberimizde günlük bakım önerilerini ve cilt tipine uygun ürün seçimlerini bulabilirsiniz.
Doğal Güzellik için Günlük Bakım Nasıl Yapılmalı?
Pürüzsüz bir tene sahip olmak istiyorsanız cilt bakımını günlük yapmanız gerekiyor. Öncelikle cilt sorunlarınız varsa bu sorunları giderecek ürünler kullanmalısınız. Bu ürünlerle birlikte cildinizi temizleyecek Peelingleri günlük kullanabilirsiniz.
• Günlük cilt bakımı için yüzünüzü düzenli olarak soğuk su ile yıkayın. Soğuk su, cildin daha taze görünmesini sağlar.
• Cilt tonunu eşitlemek için günlük buz masajı yapabilirsiniz. Buz masajı yaparken yüzünüzde 1-2 dakika bekleterek tüm yüzünüze uygulayın.
• Günlük hayatta cildimiz hava şartlarından, sigara dumanından ve hava kirliğinden etkilenir. Bu nedenle günde iki kez temizlemek için Peeling yapabilirsiniz.
• Yüzünüzü sıcak su ile yıkamamaya özen gösterin.
• Göz çevresinde yorgunluk belirtileri oluşmaması için günlük bakım yapmanız gerekiyor. Ilık çay masajı yaparak göz bakımını tamamlayabilirsiniz.
• Dudaklarınız da çevresel faktörlerden etkilenir ve kuruma çatlama gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Günlük dudak bakımı için balla dudaklarınıza masaj yapabilirsiniz.
• Cildin sağlıklı görünmesi için bol bol su tüketmeniz gerekiyor. Cildin ihtiyacı olan nemi sağlamak için hem gece hem gündüz nemlendirici kremler kullanın.
Doğal Güzellik için Nelere Dikkat Etmeli?
Doğal güzellik için yapılacaklar günlük bakımlarla sınırlı kalmamalıdır. Gün içerisinde yüzünüzü temiz tutsanız da siyah nokta ve sivilce gibi cilt sorunları yaşayabilirsiniz. Yüzü derinlemesine temizlemek için haftada iki kez doğal maskeler kullanın. Doğal maskeleri evde kolaylıkla hazırlayabilir ve kısa sürede uygulayabilirsiniz. Haftada 2-3 kez doğal yağlarla cildinize masaj yapabilirsiniz. Cilde en iyi gelen yağlar arasında; Hindistan cevizi yağı, portakal yağı ve badem yağı yer alıyor. Portakal yağı, yağlı ciltler için diğer yağlar ise tüm cilt tipleri için uygundur.
Doğal güzellik için saç bakımını da ihmal etmemelisiniz. Saçlarınızın cansız ve mat görünmemesi için haftalık saç maskesi yapmalısınız. Saç maskesi yapmak için mayonez kullanabilirsiniz. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz mayonezin içinde saça iyi gelen birçok malzeme olduğu için saçın ihtiyacı olan nemi ve yumuşaklığı verecektir. Mayonezle saçınıza masaj yaptıktan sonra 15-20 dakika bekleyin ve durulayın. Haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.
Doğal Güzellik için Vücut Bakımı Nasıl Yapılır?
Doğal güzellik elbette sadece tenimizin pürüzsüz olmasıyla olmuyor. Doğal güzellik için yapılacaklar arasına vücut bakımını da eklemelisiniz. Vücudunuzu ölü derilerden arındırmak için her banyoda kese kullanın. Şeker ve limon karışımı ile Peeling elde edebilir ve vücudunuza uygulayabilirsiniz. Portakal yağı ve bebe yağı ile haftada bir kez masaj yaparak cildin yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal