Doğal Güzelliğin Sırrı Bal

Dünyadaki her cilt tipine uygulanabilen tek şey baldır. Yıllardır kullanılan balın cilde pek çok faydası vardır. Peki bal cildimize hangi konularda yararlı? Detaylar haberimizde...

12.06.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-17:51) Doğal Güzelliğin Sırrı Bal

Vücutta oluşan kesik, yanık ve benzer yaraların tedavisinde kullanılan bal, içerisinde antibakteriyel özelliklere sahip ve antiseptik olarak kullanılabilmektedir. Bu nedenle ciltteki sivilceler için oldukça etkili bir ürün olan balda bulunan vitaminlerin cilde pek çok fayda sağlar. 

BALIN CİLTDEKİ MUCİZESİ

Doğal cilt bakımı maskesinin temel malzemeleri arasında yer alan balın sürekli kullanılmasının nedeni cildi yoğun nemlendirmesi, iltihabı önlemesi ve özellikle B vitaminleri bakımından zengin olmasıdır.

Balın içerinde bulunan B1 vitamini, cildin genel görünümünü geliştirir. Aynı zamanda B6 vitamini ile ciltteki hücrelerin yenilenmesini sağlar ve cildi nemlendirir. İçerisinde bulunan B3 vitamini sayesinde ciltte oluşan sivilce iltihaplı cilt sorunları önlemeye yardımcı olur.

SİVİLCELER İÇİN BAL MASKESİ

Sivilceli ciltlerin yapabileceği harika bir maske tarifi önerimiz var. Bu maskeyi yapmak için sadece mutfağınıza gitmeniz yeterli olacaktır. Gerekli malzemeler: 1 çay kaşığı yulaf, 1 çay kaşığı portakal ve 1 çay kaşığı bal. Malzemeleri temiz bir kasede karıştırın. Daha sonra maskeyi parmak uçlarınızla yüzünüze masaj yaparak maskenizi sürün. 15 dakika yüzünüzde beklettiğiniz maskeyi ılık suyla yıkayın. Düzenli kullanımda sivilceleriniz yok olduğunu göreceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal