Diz Ağrıları Neden Olur?

Diz ağrısı birçoğumuzun ortak şikayetlerinden biri. Peki diz ağrısı neden olur? Diz ağrısı durumunda hangi bölüme gidilir? Diz ağrısı tedavisi nasıl olur? Detaylar haberimizde...

10.05.2019-15:57 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-17:38)

Diz ağrısı, gün içinde en çok şikayet edilen durumlardan biridir. Peki diz ağrısı neden olur? Diz ağrısı durumunda hangi bölüme gidilir? Diz ağrısı tedavisi nasıl olur? En çok merak edilen soruların detaylarını haberimizde bir araya getirdik. 

Ev hanımları, sporcular, ofis çalışanları... diz ağrısından şikayetçi olmayan meslek gurubu neredeyse yoktur. 

DİZ AĞRISININ SEBEBİ NEDİR?

Diz ağrısının birçok nedeni olabilir. Bunların başında, vücuda yani bacaklara yüklenmiş fazla ağırlıktır. Diz ağrısı elemde bulunan kıkırdakların deforme olması sonrası, dokunun aşınması ve kemiğe zarar vermesi durumudur. Osteoartrit, travma ve yaralanmalar, pozisyonel olarak diz kapağının kayması, diz kapağında yer alan tümörler, enfeksiyon, yağ dokusunun ya da tendonların iltihaplanması, plika adı verilen dokuların zarar görmesi diz ağrısının başlıca nedenleri arasında yer alabilir. Ağrının nedenine göre şiddeti ve tedavi yöntemi de değişmektedir. 

DİZ AĞRISININ NEDENLERİ

Oldukça sık karşılaşılan diz ağrısının başlıca nedenlerini aşağıda sıraladık, işte sebepleri...


- Gün içinde yapılan kontrolsüz hareketler

- Aşırı yorgunluk

- Travmalar

- Zorlama gibi  durumlardır. 

DİZ AĞRISI TEDAVİSİ NASIL OLUR? 

Tedavinin, ön diz ağrısının nedenine göre biçimlendirildiği bu ağrılarda tendon, yaralanma, aşırı yüklenme - antrenman kökenli ön diz ağrılarında ilk önce dinlenme - buz - elastik bandaj - yukarıda tutma uygulanır. Sonrasında egzersiz çalışmaları yapılır. Diz kapağı pozisyonunun bozukluğuna bağlı olarak ön diz ağrılarında daha uzun ve zorlu bir süreç bulunur. Fizyoterapi ve egzersiz tedavisi ilk önerilen tedavilerdir. 3 ay sonunda fizyoterapiden cevap alınamazsa cerrahi tedavi seçenekleri gündeme gelir.

DİZ AĞRISINA HANGİ BÖLÜM BAKAR?


Diz ağrısı durumu sizde de başladıysa ve ağrılarınızın şiddeti artıyorsa, uzman bir doktora gitmenizde fayda var. Ağrı şikayetiniz durumunda ilk olarak travmatoloji ve ortopedi bölümlerinden randevu almalısınız. Ani bir oluşum sonrası ağrı yaşamaya başladıysanız eğer fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarına da gidebilirsiniz. Meydana gelen ağrılarınızın birçok nedeni olabileceğinden, başvurmanız gereken bölümlerde değişiklik gösterebilir. Bunlar;

- Nöroloji (Nörolog)

- Genel Cerrahi

- Kalp ve Damar Cerrahi

- Ortopedi ve Travmatoloji (Ortopedist) uzmanlarına gitmekte fayda vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal