Diyet Listelerine İlk Sıradan Girecek Bir Tarif: Detoks Çorbası

Sağlıklı beslenme menülerinin vazgeçilmezi arasında bulunan çorbalar hem doyurucu hem de diyete yardımcı olur. Peki kereviz sapı, pırasa ve havuçla harika bir detoks çorbasına ne dersiniz? Eğer kilo vermek ya da kilonuzu korumak istiyorsanız bu lezzetli tarifi denemek isteyeceksiniz.

12.04.2019-09:49 - (Son Güncelleme: 12.04.2019-09:21) Diyet Listelerine İlk Sıradan Girecek Bir Tarif: Detoks Çorbası

Detoks ve zayıflamaya yardımcı doyurucu çorba tarifi, diyet listelerinin en başında yer alacak. Evde kolaylıkla yapılabilecek bu lezzetli çorbayı çocuklarınız bile çok sevecek...

DETOKS ÇORBASI NASIL YAPLIR?

Malzemeler; 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 diş sarımsak, 300 gram beyaz lahana,2 adet beyaz soğan, 3 adet havuç, 2 dal kereviz sapı, 1 adet pırasa, 1 yemek kaşığı zencefil, 2 adet limonun suyu, 1 yemek kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı karabiber, 2,5 litre su, 1/2 bağ doğranmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı acı biber işinizi görecektir.

Yapılışı; Derin bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsakları çevirin. Soğan ve sarımsakların kokusu çıkınca ardından doğranmış lahana, havuç, kereviz sapı, pırasa ve rendelenmiş zencefili koyup hafifçe kavurun. Limon suyu, toz zerdeçal, karabiber ve suyunu da ekleyip orta ateşte kaynatın. Kaynayan çorbanın altını kısıp 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Blender yardımıyla sebzelerin hepsini ezin ve pürüzsüz bir kıvam alması için süzgeçten geçirin.Daha sonra bir tencereye alın. Servis etmeden önce doğranmış maydanoz ve pul biber serpip sıcak bir şekilde tüketin.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırn.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal