Diyabetten Korunmak İçin Vazgeçmeniz Gereken Alışkanlıklar

Çağımızın en yaygın hastalığı diyabet hakkında en çok merak edilen; diyabet nedir? Diyabet belirtiler ve diyabetten korunmak için yapılması gerekenleri sizler için araştırdık. İşte detaylar…

05.11.2019-09:50 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-12:47)

Diyabetle mücadele edilmesi gereken önemli bir hastalık. Üstelik en fazla ölüme sebep olan hastalıkların başında geliyor. Peki, diyabet nedir? Diyabet belirtileri nelerdir? Diyabetten korunmak için vazgeçmeniz gereken alışkanlıklar neler? Gibi en çok merak edilenleri sizler için araştırdık. 

ÇAĞIN HASTALIĞI DİYABET NEDİR?

Birçok kişi tarafından şeker hasatlığı olarak bilinen diyabet; kanda bulunan şeker oranın belli bir seviyenin üzerine çıkması demektir. Bu durum kişinin idrarında meydana gelen şeker oranıyla hastalık belirtisi olarak tanımlanır. Birçok farklı çeşidi bulunan diyabet yani şeker hastalığı dünyada en yaygın görülen ve ciddi sorunlara neden olan hastalıkların başında gelmektedir. 

DİYABET HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Şeker hasatlığının birçok belirtisi görülebilir. Bunların başında en sık görülenler; ağız kuruluğu, doymama hissi ve sık sık tuvalete gitme isteğidir. Bunların haricinde görülen diyabet belirtileri ise ağıdaki gibidir;

-Halsizlik ve yorgunluk hissi

-Hızlı ve istemsiz kilo kaybı

-Bulanık görme

-Ayaklarda uyuşma ve karıncalanma şeklinde rahatsızlık hissi

-Yaraların normalden daha geç iyileşmesi

-Ciltte kuruluk ve kaşıntı

DİYABETTEN KORUNMAK İÇİN VAZGEÇMENİZ GEREKEN ALIŞKANLIKLAR

Günlük yaşam rutininizde dikkat edeceğiniz bazı durumlar sizi diyabete karşı koruyabilir. Peki ama nedir bu dikkat edilmesi gerekenler? Gelin beraber bakalım.

Kahvaltı

Günün en önemli öğünü olan kahvaltı vücudun dengesini sağlar. Ancak kahvaltı yapılmadığı zaman vücuttaki insülinin fonksiyonlarını bozulmaya başlar. Bu durumda kan şekerinde düzensizliğe neden olur. Üstelik, glikozu enerjiye çevirmek için önemli olan beta hücre fonksiyonunun düşüşünü de uyarıyor.

diyabet nedir

Su İçmek

Günde en az sekiz bardak su tüketirseniz, hiperglisemi riskinizi yüzde 21 oranında düşürebilirsiniz. 

diyabet belirtileri

Meyve Sebze Tüketimi 

Meyve ve sebzeler, özellikle kilonuzu uygun tutmak istiyorsanız, her diyet için oldukça önemlidir. Bu ürünler midenizi dolduran ve kan şekeri seviyenizin düşmesine destek olan lifi sağlar. 

diyabet tedavisi

Uyku Düzeni

Gece geç yatanların çoğunlukla sağlıksız davranışlar yaptığı bilinmektedir: gece yarısı atıştırmalıkları mevcuttur ve kendilerini uyanık tutmak için sigara içebilirler ve kesinlikle egzersiz yapmaya çalışmazlar.

diyabette nelere dikkat edilir

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal