Diş Sararmalarının Önüne Karabiberle Geçin

Mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz karabiber, yemeklere hem renk hem lezzet katıyor. Sofralarda olduğu kadar alternatif tıpta da kullanılan bu mucizevi baharat, diş sararmalarını önlüyor ve birçok hastalığa da iyi geliyor. İşte karabiberin faydaları.

08.06.2019-16:27 - (Son Güncelleme: 08.06.2019-16:04)

Birçok mutfağın demirbaş baharatı olan karabiber, hem yemeklerde hem de alternatif tıpta kendine oldukça fazla yer buluyor. İçeriğinde potasyum, magnezyum, demir, K ve C vitaminleri barındıran karabiberin insan sağlığına olan faydaları da şaşırtıyor.

KANSERLİ HÜCRELERİN OLUŞMASINI ÖNLÜYOR   

Karabiber çok güçlü bir antioksidan olduğundan bu özelliği sayesinde vücutta biriken serbest radikalleri vücuttan atmaya yardımcı oluyor. Bunun yanında kanserli hücrelerin de oluşmasını engelliyor.

ENFEKSİYONLU HÜCRELERİ YOK EDİYOR 

Boğazda kaşıntıya sebep olan iltihaplanmayı içeriğinde bulundurduğu C vitamini özelliği ile yok ediyor. Enfeksiyonlu hücrelerin vücuttan atılmasına destek oluyor. 

GÖRME YETİŞİNİ ARTTIRIYOR   

Göz sağlığı için en etkili vitamin A vitaminidir. A vitamini bilhassa korneayı korur. Görme yetisini artırır. Bu yüzden vücut günlük A vitaminine her zaman ihtiyaç duyar. Karabiber bu bakımdan en etkili besindir. 

ANTİDEPRESAN ÖZELLİĞİ VAR  

Çağımızın hastalıklarından biri olan depresyona da iyi geldiği biliniyor. Sinir hücrelerini yatıştırarak tam bir antidepresan özelliği sağlıyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal