Diş Macununu Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Ağız ve diş sağlığı hem kişisel bakım için hem de sosyal hayatın devamı için son derece önemlidir. Bu nedenle diş macunu seçimine dikkat etmeniz gerekir. Pek, diş macunu satın alırken nelere dikkat etmek gerekir? Detaylar haberimizde…

12.06.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-16:28) Diş Macununu Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Dişlerin mine yapısı kristallerden oluşmaktadır. Bu kristallerin adı hidroksiapatit kristalleridir. Diş çürüğüne neden olan bakteriler hidroksiapatit kristallerinin çözünmesine yol açarak dişin mine tabakasının bozulmasına neden olur. Flor, hidroksiapatit kristallerine bağlanarak florapatiti oluşturur. Oluşan bu yapı bakterilerin mine yapısını bozmasını zorlaştırır. Dişlerin yapısını güçlendiren ve çürümesini engelleyen, flor iyonunun kendisidir.

DİŞ MACUNUNU SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya, diş macununu seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurları paylaştı. İşte detaylar…

FLOR İÇEREN MACUNLARI TERCİH EDİN

Diş çürümesini engellediği ve başlangıç çürüklerinin geri dönmesini flor içeren macun kullanılması önerilmektedir.

DİŞ HASSASİYETİNİZ VARSA…

Dişin mine tabakasının altında kanalların bulunduğu dentin tabakası vardır. Dentin kanalları sağlıklı bir dişte mine tarafından örtülüdür. Çeşitli nedenlere bağlı olarak açığa çıkan dentin tabakası soğuk, sıcak, ekşi, tatlı gibi uyaranlar ile hassasiyet oluşmasına neden olur. Hassasiyet problemi olan kişiler diş macunu seçiminde hassasiyet giderici olanları tercih etmelidir. Hassasiyet giderici macunların içerisinde bulunan bazı iyonlar açığa çıkan dentin kanallarının tıkanmasını sağlayarak hassasiyeti engeller.

ÇOCUKLARDA MACUN SEÇİMİNE DİKKAT

Çocuklara küçük yaşlarda fırçalama eğitimi verilirse ilerleyen yıllarda alışkanlık haline gelir. Çocukların öğrenme metodu göz önüne alındığında, kendisinin diş fırçalaması için ebeveynlerini diş fırçalarken görmelidir. Ancak çocuklar, küçük yaşlarda diş fırçalarken diş macununu yutabilirler. Bundan dolayı flor oranı düşük olan macunlar tercih edilmelidir. Yutma tehlikesi ortadan kalktığında standart macunlara geçilebilir.

BEYAZ RENKLİ MACUNLARI TERCİH EDİN

Diş etlerinde ileri gelen bir problem hasta tarafından diş fırçalama esnasında yaşanan kanama ile anlaşılır. Renkli macunlar kan renginin gizlenmesine neden olabilir. Bu nedenle beyaz renkli macunlar tercih edilmelidir.

BEYAZLATICI MACUNLARA DİKKAT

Macunun içerisinde bulunan partiküllerin diş yüzeyini çizmeyen tipte olmasına özen gösterilmelidir. Diş yüzeyi çizilmeleri ilerleyen yaşlarda diş renklenmelerine neden olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal