Diş Hekimi ile Muhabbet Dişçi Fobisini Önlüyor

Dişçi koltuğunda oturmaktan şüphesiz hiçbirimiz hoşlanmayız. Ancak mecburi durumlarda o koltuğa oturmak ve diş bakımı yaptırmak şarttır. Çocukluktan itibaren dişçi fobisi oluşmaması için neler yapmak gerekir gelin birlikte bakalım.

07.08.2019-13:13 - (Son Güncelleme: 07.08.2019-13:49) Diş Hekimi ile Muhabbet Dişçi Fobisini Önlüyor

Diş hekimine gitmekten hoşlanmıyorsanız ve korkularınız varsa atlatmak için bazı tavsiyelerimiz olacak. İşte dişçi fobisi olanları bu korkudan kurtaracak tüyolar.

TEDAVİYİ ERTELEMEYİN

Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, insanların çoğunun korkudan dolayı doktora gelmediğini söyleyerek, toplumun birçoğunun diş hekimi koltuğundan çekindiği için diş problemlerini ertelediğini dile getirdi.

İnsanların çoğunun diş fobisi veya diş hekimi koltuğu fobisinin çok küçük yaşlara veya ağrılı tedavilere dayandığını belirten Denizhan, "Günümüzde diş hekimliğinde kullanılan aletler teknoloji ile paralel ilerlemiş durumda ve bu yüzden diş tedavisi için koltuğa içiniz rahat bir şekilde oturabilirsiniz" dedi.

 İLK RANDEVUDA KONUŞUN

Denizhan, "Tabi ki diş doktorunuzun el hassasiyeti ve sizinle olan iletişimi oldukça önemli. Bu nedenle genellikle ilk vizite de ön görüşme randevusu, ardından tedaviye ikna olduğunuzu hissettiğinizde tedavi randevusu oluşturmakta yarar var. Diş hekimleri sizleri korkutmak için değil, en rahat ve ağrısız biçimde tedavi için elinden geleni yapacaktır” dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal