Diş Eti Kanaması Neden Olur?

Hemen her insan hayatının belli bir döneminde diş eti kanaması yaşamıştır. Bu nedenle diş eti kanaması neden olur sorusu da pek fazla kişinin aklında soru işareti oluşturmaktadır. Peki diş eti kanamasında neler yapılmalıdır? İşte detaylar…

30.07.2020-14:38 - (Son Güncelleme: 30.07.2020-14:36) Diş Eti Kanaması Neden Olur?

Diş sağlığı oldukça fazla önemlidir. Yemek yediğimizde ya da dişlerimizi fırçaladığımız zaman diş etlerinde kanalar meydana gelir. Bu durumu ciddiye almak gerekir.

DİŞ ETİ KANAMASI NEDİR

Pek çok kişinin aklında diş eti kanaması neden olur sorusunun oluşmasına neden olan diş eti kanaması, birçok sebeple meydana gelebilir. Diş etlerin etlerinde oluşan hastalıkların habercisi olabildiği gibi başka birçok hastalık sebebiyle de diş eti kanaması yaşanabilmektedir.

DİŞ ETİ KANAMASININ NEDEN OLUR

Diş etinde meydana gelen iltihap, diş eti rahatsızlıklarının ilk evresidir. Diş eti iltihabı, diş etinin hassaslaşması ve kızarmasına neden olur. Daha sonra kanama başlar. Diş etinde oluşan plakaların bakteri üretmesine yol açması da diş etlerindeki hassasiyeti arttırır. Bu tür nedenlerle diş eti kanaması gerçekleşebilir.

Kullanılan bazı ilaçlar, yan etki olarak diş eti kanaması yapabilir. Bu ilaçlar arasında diş eti kanamasına yol açan en yaygın olanı kan sulandırıcılardır. Kanın pıhtılaşmasını zor hale getiren bu ilaçlar, diş etlerindeki kanamayı kolaylaştırır.

Kişinin, kullandığı ağız bakım ürünlerini değiştirmesi de diş etinde kanamaya neden olabilir. Ağız temizliği oldukça önemlidir ve günlük ağız bakımı rutininde yapılan değişiklikler de diş etinde kanamaya neden olabilir.

Gebelik, diş eti kanamasına yol açan bir diğer sebeptir. Hamilelikle hormonlar değişiklik gösterir ve bu değişikler diş etinde hassasiyet oluşturabilir.

Ağız bakımına gereken önem verilmediğinde de diş eti hastalıkları ortaya çıkar. Ortaya çıkan diş eti hastalıkları da kanamalara yol açabilir.

Sağlıksız beslenme diş eti kanamalarına neden olan bir diğer etkendir. Özellikle işlenmiş gıdalar içerisinde bulunan bazı bileşenler diş etini tahriş eder ve diş etinde hassasiyete sebep vererek kanama gerçekleştirir. Bu nedenle, sağlıklı beslenme de diş eti sağlığı için büyük önem taşır.

Stres, pek çok hastalığın sebebi olduğu gibi diş eti hastalıklarının da sebebi olabilir. Damar sağlığının bozulması ve bağışık seviyesinin düşmesine neden olan stres de ağız sağlığını bozarak diş etinde kanamaya neden olabilir.

Sigara kullanımının birçok olumsuz olduğu bilinmektedir. Vücudun diğer bölümlerindeki olumsuz etkileri gibi, ağız sağlığını da olumsuz etkiler. Sigarada bulunan zararlı maddeler ağızda birikerek diş eti hastalıklarına neden olabilir. Bu hastalıklar sonucu da diş etinde kanama meydana gelir.

DİŞ ETİ KANAMASI TEDAVİSİ NASIL YAPILIR

Diş eti kanaması neden olur ve diş eti kanamasına neler sebebiyet verir konularındaki soru işaretleri giderildikten sonra, son olarak diş eti kanamasının tedavisi konusunda birkaç şeye değinmek yerinde olur.

Diş eti kanamasının ağızda kötü tat, kötü koku, ağrı gibi olumsuz etkileri vardır. Bundan rahatsız olan kişiler, bir an önce diş eti sorunundan kurtulmak isterler. Bunun için birkaç farklı tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan biri, kişinin ağız bakımına önem vermesidir. Düzenli ve özenli ağız bakımı diş eti sorununun geçmesine yardımcı olurken diş eti sorunlarını da önler. Bunun dışında ağız gargaraları diş etindeki sorunu, dolayısıyla da diş eti kanamasının önüne geçmek için kullanılan tedavi yöntemlerinden biridir. Düzenli olarak diş hekimine giderek muayene olmak da önerilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal