Diş Dolgusu Olanlar Dikkat

Diş çürüğü olanlar oldukça ağrılar bir süreçten geçer. Bu ağrılı dönemlerin son bulması için doktora gidilmesi ve çürük dişlerin temizlenmesi önemlidir. Fakat yapılan dolgunun içinden çıkabilecek zehirli cıva, mide problemlerine neden oluyor. Detaylar haberimizde...

24.06.2020-10:02 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-09:54) Diş Dolgusu Olanlar Dikkat

Ağız; sinir sistemi ve bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenfatik sistem ve kardiyovasküler sistemler yolu ile vücudun geri kalan diğer bölümlerine bağlıdır. Dolgu yaptırmak çoğu kişinin korktuğu ve kaçtığı bir durumdur. Yapılan dolgular bir süre sonra kendiliğinden zehirli cıva oluşturarak mide problemlerine neden olabiliyor.

DİŞ DOLGUSUNDAKİ TEHLİKE

Çürük dişleri yaptırmak oldukça zor gelebilir. Ama var olan ağrılardan kurtulmanın en doğru yoludur. Çünkü çürük tedavisi yapılmadığında dişte daha problemlere neden olur hatta diş kaybı bile yaşanabilir. Diş Hekimi İlker Erdoğan, dolgu yaptırırken dikkatli olunması gerektiğini belirterek "Diş hekimliği, tıbbın önemli alanlarından biridir, çünkü ağız, vücudumuzun en önemli bölgelerindendir. Neden ağızınızı tıbbi bakımdan mahrum bırakasınız ki! Ağız ve vücudun geri kalanı için farklı sigorta planları bulunuyor. Düzenli diş ve ağız bakımı, kronik hastalıkların iyileştirilme sürecinin hayati bir parçası olmak zorundadır. Bu hastalıklara, bilinen tabirle zihinsel hastalıklar da dahildir. Birçok şeyden önce diş sağlığını güvence altına almak zorundasınız. Bu şekilde ilerlemek, hastanın genel iyileşme sürecine oldukça fazla fayda sağlayacaktır." açıklamasında bulundu.

AĞIZ HER ŞEYLE BAĞLANTILIDIR

Ağızın vücudumuzdaki her şeyle bağlantılı olduğunu ve bu yüzden ağız ve diş bakımının yapılması oldukça önemlidir. Erdoğan, "Ağızınızın, vücudunuzun geri kalan bölümü ile bağı su götürmez bir gerçektir. Herhangi bir anatomi kitabını açıp inceleyebilir, hatta daha iyisi, Visible Body gibi üç boyutlu anatomi uygulaması indirebilirsiniz. Bu tip dijital öğretici bir araç, doktorlar için önemli olduğu kadar hastalar için de önemlidir. Bunu tüm hastalara tavsiye ederim. Uygulamaya kısaca bir göz gezdirdiğinizde, ağzın diğer her şeyle olan bağını göreceksiniz." dedi.

Dişleriniz üst ve alt çenelere etki ettiğine değinen Dr. İlker Erdoğan, "Kafatasınızın bir parçası olan çenelerinizdeki bir hizalanma problemi, alt bölümdeki iskelet yapısına etki eder. Sindirim sisteminin girişi olan ağız; sinir sistemi, bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenfatik sistem ve kardiyovasküler sistemler yolu ile vücudun geri kalanına bağlıdır. Ağız bölgesindeki herhangi bir enfeksiyon (bir kök kanalı veya diş eti hastalığı), üst taraftaki beyne ve alt taraftaki kalbe fazlasıyla yakın olup, sinir sisteminde veya kalpte doğacak problemlerin risklerini artırmakta, hatta kalp krizi riskini oluşturmaktadır." açıklamasında bulundu.

CIVANIN VÜCUTTAKİ ZARARLARI

Diş hekimlerinin cıvayı kullanmadığı bilinmektedir. Cıva midenin iç dokusuna zarar verir. Mideye girmesiyle mide asidi zayıflar. Cıvanın vücudumuz için zararlarına değinen Erdoğan, "Güçlü mide asidi, sadece yediğimiz yiyecekleri sindirilebilir parçalara ayırmaya yaramakla kalmaz; aynı zamanda yiyecekte bulunan parazit, amip veya kötü huylu bakterileri öldürerek bunların bağırsaklara ulaşmasını engeller. Öte yandan zayıf mide asidi, zararlı bakteri, parazit ve amiplerin vücuda nüfuz etmesine ve bağışıklık sisteminizle mücadele etmesine sebep olur. Cıva, böbrekler için de fazlasıyla zehirleyicidir." dedi.

Cıva aynı zamanda sindirim problemlerine de neden olur. Zayıf olan mide asidi, sindirim problemine neden olur ve midede yanma meydana gelir. Milyonlarca insanın dişlerinde cıva amalgam dolgu vardır. Bu yüzden birçok kişi de sindirim problemleri görülür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal